Fotoalbum

HÄR ÄR HON DEN LILLA BUS SMASHAN, SOM TRÄNINGEN KOMMER ATT HANDLA OM

SMASHIE

Denna sida kommer att handla om träning, BILDER och lite av varje, om Smashie.
FEBRUARI
Vi har hunnit att träna ytterligare 3 gånger, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, det känns lite, ja....hm. Smashan går fina bågar runt fåren och hon stannar också upp i balans, då fåren  rör sig framåt (ibland lägger jag henne i balans) hon   kan göra en relativt lång drivning. . Idag var hennes 9:e träning, lite spännande, jag är ganska tänd på att träna henne, för att se vad som händer vidare, då man kan säga att på 9 träningar/gånger från att bara vilja stoppa djuren och stå stilla till att göra små hämt och sedan driva. Fortfarande ute på vallen med djuren, då det går ganska sansat för sig.

Janurari

Smashan har nu tränat på får 6 gånger och nu den sista gången blev jag så imponerad, det kommer fram så många bra sidor, idag (30 januari) , är jag så supernöjd med henne. Sökte balanspunkt (inte varje gång) och drev djuren ca 25 - 30 m, där var hagen slut. Har lätt att gå fint mellan staket och får och hon gör det lugnt, detta har hon gjort av sig själv. Vida utgångar (lite orolig för att det kan bli för vida, så jag drar in henne i stället) Hon sprängde flockan och ett djur stack iväg, vips var hon upp och hämtade det, hon ville upp igen, för att kolla om det fanns fler, bra tänkt. Så 6;e träningen, är vi på banan, om man säger så. Självklart försöker hon att komma upp och stoppa djuren, men det blir allt mindre av det. Så kul att träna henne. Ingen försäljning av henne, det bestämde jag mig för idag.
Skall se om jag kan få någon som kan filma imorgon, kan vara kul och kika på henne.  Imorgon är det sökträning, som gäller, vi får se om vi också kan få till en liten "vallningstund" också. Så himla kul.......


Detta skrev jag på min blog tidigare i januari:

Så till lillSmashan, ja, den lilla hunden, man blir ju bara så jätteglad, då man tränar henne i fält. När jag ser henne kommer i full fart till mig och hon vet inte hur fort hon ska komma, för att meddela sin figurant, så blir man varm om hjärtat, i den stunden är allt jobb man lagt ner på henne glömt och man känner bara glädje.

LillSmashan har också varit på får 3 gånger. Jag har väl fått klia mig en del i huvudet, då hon uppträder helt annorlunda än mina andra hundar, som jag startat. Hon vill inte söka balanspunkten och driva, men 3:e dagen på slutet av träningen, hon sökte inte balanspunkten, men hon började driva efter fåren, vilket hon inte visat tidigare. Har fått höra (vill inte säga från vilka), men att dom här linjerna är svåra att få till balanspunkten och driva efter djuren. Så vi får se vad som sker på den punkten. Annars är hon duktig och lydig, hon kan bryta, även om  hon har tänkt sig inrusning, så jag har haft djuren ute alla tre gångerna, då jag känt att hon är kontrollerad. Hon har många bra sidor betr. vallning, som kommer fram. Jag trodde hon skulle vara mycket svårare att starta, så jag hade kunnat tänka mig hjälp, men det passade inte för någon just då, så lillSmashan och jag fick göra det bästa av situationen och som sagt efter tredje träningen, kändes det mycket bättre. Har haft lite tankar om att sälja henne, jag har 2 intressenter, så vi får se vad som händer. Jag blir bara mer och mer förtjust i henne för varje dag, som går, för jag kan säga, att det har inte varit någon lätt hund, vilket också jag tror att många runt mig håller med om.