VALPAR EFTER ARBETANDE BORDER COLLIES VÄNTAS V 44

KILLIEBRAE BROR ISDS 268085

  KILLIEBRAE  BROR ISDS 262085
FÖDD: 11-09-2003
HD : FRI  ÖGON: UA
TÄVLAR KLASSE 3 och deltagit i Norska Mästerskapen

efter
KILLIEBRAE BEN ISDS 220939 och   MIDGE ISDS 247117

Nu äntligen har vi bestämt oss för att ha valpar vilket vi talat om så många gånger under årens lopp, men aldrig tyckt att det passar i tid.

 

Så nu är Tennis parad med Killiebrae Bror, som ägs av Geir Marring, Oslo Hundeskole , Bror är son till den mycket berömda
Derek Scrimgeour´s Killiebrae Ben  http://www.bordercollie.gb.com/empty_24.html  (ny sida hos Derek) och vad jag förstår, så är Bror mycket lik sin far till både utseende och sättet att valla på. Ben har ju kullar runt hela världen och nedärver sina fina egenskaper.

 

Bror och Geir tävlar klasse 3 i Norge (högsta klassen) och varit med i Norska Mästerskapen.

 

Det finns valpar i Norge efter Bror och hans avkommor har visat sig gå mycket bra och fått mycket beröm, därför gör man om kombinationerna.

Varför jag valde honom, beror på, att alla hundar efter honom, som jag sett och hört om, är  mycket lyhörda och samarbetsvilliga, så också Bror.

 

För att beskriva lite hur jag själv upplevde Bror, då vi ”träffades” i Oslo är följande:

 

Geir kom förbi med Bror och lämnade honom, en så otroligt cool hund, han gick direkt samman med dom andra hundarna ( 3 hanar + 2tikar) och fann sig till rätta direkt. Då vi var ute på promenad, så var alla hundarna lösa och inte ett enda ”gruff”, något som jag uppskattar mycket. Han ”plockade” mig som sin förare på promenaden, kom tillbaka flera gånger för att ta kontakt (en så bra attityd), betänk att vi nyss träffats.

 

Vi ville se honom valla (filmen läggs ut inom kort), han visade så fin djurkänsla. Även fast han gick för första gången med ”sin nya handler för dagen”, så hittade dom formen ganska så snabbt, bara det är ju så jättebra, just att Bror fann sig så snabbt till rätta med en ny förare och samarbetade, visar också på viljan, att samarbeta.

 

Bror stannade i 2 dagar och jag kan säga, att jag blev lika kär i honom som Tennis, det blev 2 bra parningar mellan Bror och Tennis. Dom två är lika varandra, mao två individer, som är

”Easy Going”. Du kan läsa mer om Tennis på hennes sida, eller lite längre ner.

Har talat med Gail F och hon berättade, att Bror´s mamma, har givit många mycket bra avkommor. (Sådant är ju roligt, att höra)
 

 

Nu ser vi framemot små valpisar och tycker du att den här kombinationen passar dig, så är du välkommen, att höra av dig.

 

 

KILLIEBRAE BROR ISDS 268085

FINNVALLENS TENNESSEE REGV 1773/2004

 

Finnvallens Tennessee  "Tennis" född 20 november 2004

HD  : B      ARTROS: UA     ÖGON:  UA

GODKÄND VALLHUND
    TÄVLAR  IK 1
efter
Mosses Magnussons Drift - B.J. Longyards Cry

Det har varit ett nöje att äga och arbeta med TENNIS. Det är en mycket "glad lärka med mycket humor", tar till sig snabbt, det man ber henne om.

Tennis är efter en tik som heter Cry, eftersom länken inte fungerar, så skriver jag hela adressen: http://www.finn-vallen.se/cry.html och som nu ägs av Anna Lundberg.
Cry är efter den duktiga tiken Lorry, som har fina valpar i Norge. Lorry är efter Lorden - Trulte, som båda var mycket bra hundar. Lorden är efter Bobby D Whisp. Hanen är Marco, som har ca 150 valpar efter sig i Norge, han är efter den legendariska Slip, som Jon Sand länge ville köpa från U.K. en nästan helsvart tik, som gav fina valpar.
Hanen som Tennis är efter, kan ni läsa på denna länk, samma sak gäller här, att länka fungerade inte, här kommer adressen och klicka på HUNDAR och så DRIFT: http://w1.123.telia.com/~u12302745/index2.htm

Har tränat sök med TENNIS, en otroligt kul hund, figuranterna skrattar åt Tennis, då hon jonglerar med sin boll och busar med figuranten. Mycket snabbt gick det att stegra svårighetsgraden, hon är inte tränad många gånger, men går raka fina slag ut, utan påverkan, så enkelt för henne.

Tränar TENNIS även i Lydnad, hon är den typ av hund, som går för att det är roligt och belöningen är sekundärt. Det kan ta lång tid mellan gångerna vi tränar, men det är alltid lika ”fräscht”, då vi tränar den igen.
Film kommer att läggas ut på TENNIS både i vallning och lydnad.
I
vallningen arbetar Tennis kontinuerligt med djur och hon har en ”mjuk” attityd till djuren, vilket gör att djuren har förtroende för henne. TENNIS är en lätt tränad hund. Tände tidigt, utan några konstigheter i vallningen.

Detta är också en hund, som inte bryr sig, då åskan går. Har aldrig varit i slagsmål med någon annan hund, är alltid glad och positiv mot andra hundar. (Utom lite gruff med syrran, då dom leker) Att presentera nya saker för Tennis, är aldrig några problem, inget är omöjligt. Mitt kringflackande liv, det har aldrig bekymrat henne, hon slår sig till ro där vi ska vara/bo. M.a.o. en mycket lätt hund att leva och arbeta med.
 
Jag har ju också Tennis helsyster Golfie och hon är lik sin syster, hon är också lättsam, att ha att göra med, älskar människor och speciellt, dom små. Hon är också arbetsmyran på gården och arbetar med djur. Hon är också godkänd vallhund och jag tävlar IK1 med henne också.

Tilläggas skall väl att, den lilla tid jag har till förfogande att träna mina hundar, så har jag prioriterat vallningen, så m.a.o. tränas hon i lydnaden mycket sporadiskt, då tillfällen ges, söket är vi tvungen att skippa, då tiden inte räcker till.

Kolla Jenny Morales blog, vad gulligt hon skrivit om Tennis 
http://jennymorales.wordpress.com/2009/09/19/bordercollievalpar-pa-gang/ 

 

   

FINNVALLENS TENNESSEE REGV 1773/2004

FODER

MINA HUNDAR ÄTER PRECEPT OCH ÄR OCKSÅ SPONSRADE.