AXBLOCK film-bilder

Söndagen den 19 februari 2012

Nu var jag snabb att uppdatera.

Igår + grader, med avslutning av storm och regn.  Det är lika spännande att se om väderprognoser stämmer, oftast gör dom inte det.

Vi tränade vallning också igår. Tennis och Golfie gick riktigt bra, de har lite svårt med delning, då fåren verkligen "klumpar" ihop sig. Får se hur jag ska lösa det.

Lilla Touch var bara heltänd och det var fåren också. Hon gick dessutom först. Fåren skuttade runt som små ulltussar.

Det är så härligt då man kommer hem och hundarna är jättenöjda och sover gott, man riktigt hör snusandet.

Nästa helg är det kurs hela helgen, ska bli riktigt roligt. 

Sent ska syndaren vakna, men jag har börjat träna rulle igen med lilla Touch. Och det går riktigt bra. Så lite taggad är jag allt få komma igång igen.

Må så gott var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃

Touch tränas i regn och blåst. Hon fick ha täcket på sig. Både fåren och hon var alldeles uppspelta. Tennis och Golfie gick riktigt bra.

Vackert takdropp!

I lördags var det takdropp. Våren är snart här!

Lördagen den 18 februari 2012

Nu är det verkligen hög tid att uppdatera hemsidan.

Ibland springer tiden alldeles för fort iväg.

Vintern har infunnit sig med -10 - 18 grader, snö och alldeles klar himmel med inslag av en hel del snö.

Plötsligt i förgår, blev det plusgrader, sol och varmt. Kan det vara våren som har gläntat på dörren? Det blir också ljusare och ljusare för varje dag som går, med andra ord det är rätt årstid som är i antågande. Men så idag vräker snön ner igen.

Det har varit en fantastiskt härlig höst och start på vintern, en alldeles grön sådan, så man får vara nöjd med det.

Just nu har jag många ”bollar” i luften och det känns väl som jag inte riktigt fått ihop det hela. Det gäller att sätta sig ner och strukturera upp delarna, så klarnar det nog, hoppas jag.

Tyvärr inte så mycket träning med hundarna som jag skulle velat, men det är ju vinter. Det har varit vallning som jag tränat och då framför allt med lillTouch! Det går framåt för henne, vi har börjat med delning av fåren och den lilla kommer som ett litet lokomotiv mot fåren, vilket jag nästan inte trodde, så hon överraskar den lilla pluttan.

Tennis och Golfie har också varit ute på får, men det är mer att de ska få en genomarbetning och fixa till lite här och där (ibland mycket)😉. Alla tre hjälper till vid fodringen. Senaste tiden har Touch ensam fått arbete, då hon lämnar lite över det till de andra tikarna, då de är alla tre med i arbete.

Har fortfarande inte bestämt nya datum för extra kurser, känns lite långt borta med tanke på snö och kyla. Jag har antecknat er som har skickat förfrågningar.

Har arbetat ikapp timmarna på kommunen, känns skönt att inte ligga efter.

Fixade klart december momsen måndags, det är märkligt att man alltid väntar till sista minuten. Det har jag gett upp att tro att kunna göra klar den tidigare.

Det kom in ett återbud på sommarlägren, men det fylldes raskt på, så jag hann aldrig lägga ut de på hemsidan.

Och så den glädjande nyheten: 

GÅRDVALLENS TOUCH HAR  A-HÖFTER.

Lilla skruttan, jag blev i alla fall jätteglad.

Nedan kommer lite blandade bilder i oordning, som jag har tagit senaste tiden.

 

Må så gott, var ni än befinner er.🙂😀😉😲😮😎🤩🙃

 

 

 

 

Vacker solnedgång över fårhagen

Touch föser iväg fåren.

Tennis och Golfie går mot djuren.

Kapplöpning på vallen. Det är kallt, men vackert.

Så här frostig kan pälsen se ut, men ute ska man vara tycker tackorna.

Det är kallt för tackorna, ändå vill dom ligga ute, istället för inne i fårhuset.

Fåren får mat inne denna snöiga dag.

Snön vräker ner vid fårhuset.

Teddy och Tennis på egen promenad. Dessa två älskar verkligen varandra.

Den här bilden tog Teddy på hans och Tennis´promenad. De går över en mil. Vi andra åkte till fåren.

Golfie talar om för fåren att gå. Tydligare än så här blir det inte.

lillTouch driver fåren.

Touch flanker runt fåren.

Touch vallar. Som synes ser det mörkt ut, men det är på eftermiddagen.

Min lilla vackra TRIO.

Måndagen den 9 januari 2012

Jag gick en lång söndagspromenad i ett väder som kändes vårlikt. Kan det verkligen göra det den 8 januari, det ska ju vara en vintermånad. Men jag kan säga att det känns såååå bra, att slippa all snö och svinkyla. Det har vi ju haft redan två vintrar, så jag iallafall behövde en "grön" vinter.
Skulle det komma rejäl vinter nu, så finns det ok på det, men helst inte. 😀

Nu är helgerna över och julen ska ut här hemma. Jag tycker det känns skönt att vardagen har kommit. 
Ska ta tag i bokföringen och göra klar 2011 års aktiviteter. Jag tycker det är ganska trist och sitta med dessa papper, det är väl därför jag drar på att sätta igång med det.

2012 tror jag blir ett spännande och häftigt år. Har redan flera projekt på gång. 

Det har kommit fler anmälningar än det finns kursplatser under vår och sommar. Eventuellt planerar jag att sätta in några nya kursdagar. Har inte bestämt datum ännu. Håll koll på kurssidan!

Må så gott var du än befinner dig.🙂😀😲😎🤩🙃
Söndagen den 8 januari 2012 blev en underbar promenad. Visst ser det vårlikt, så säg

Tennis i skogsbrynet, bild från samma promenad.

Här syns Golfie och Touch från samma promenad.

Lilla glada Touch på promenaden. Jag hinner knappt få henne på bild, då hon ständigt är i rörelse.

Torsdagen den 5 januari 2012

Vill börja med att önska alla en god fortsättning på det nya året! Nu bjuds nya positiva möjligheter inför det nya året. 
Hos oss har det varit många möten och middagar tillsammans. För mig känns julen alltid lite speciellt. Man tänder ljus och umgås. Nu är det en helg kvar och så är vardagen tillbaka. Då brukar jag också passa på att "kasta" ut julen.

Tyvärr har det inte blivit någon träning, utan vi har nog haft en ofrivillig semester kan  man säga på den fronten. Det som är bra är att hundarna får hjälpa till varje dag med djuren.

Idag har vi cyklat nästan 1 mil, så nu sover hundarna som små sockergrisar.

Må så gott var du än befinner dig.🙂😀😉😲😮😎🤩🙃

Fredagen den 23 december 2011

 God Jul och Ett Gott Nytt År
                                  önskar vi alla våra goa vännerFredagen den15 december 2011.

Äntligen har jag uppdaterat "kommande kursersidan". Där finns de kurser som är planerade just nu fram till augusti.
Jag har också skickat ut mail, så att ni som redan anmält er bekräfta detta, (eftersom jag gjort en del förändringar).

Fortfarande ingen snö, men det ser illa ut under helgen. Usch! Imorgon ska jag göra de sista julklappsinköpen. Anna-Karin tar fåren imorgon så det passar jättebra.

Lilla Touch har klyvt ena klon, så hon får gå i koppel några dagar. Då jag klippte av den trasiga och blodiga klon, sa hon inte pip, så det var ju bra. Hon har heller så här långt inte haltat. Det kanske går fort över får jag hoppas.

Jag får ju stressutslag då jag tittar i almenackan, endast 9 dagar kvar till jul. (julafton med räknat). Men som någon sa, det är bara lägga in en högre växel och jag som tycker att jag redan har en sådan i. Ja Ja.

Må så gott, var du än befinner dig. 🙂😀😉😲😎🤩🙃

Söndagen den 4 december 2011

Igår var kanske årets sista kursdag. (Förfrågan om den 10 december finns, vi får se om den blir av).
Det var vittringsdag och vi startade 6.30 med att bygga legor. Hundarna får endast använda legan en gång under dagen, så det blir en del byggande. Hundarna går dessutom 2 gånger.

Hundarna som var med gick riktigt bra, till och med lilla 6 månaders jaktlabben Bosse som tillhör Monica Hermansson. Det var också så roligt att Jenny Schultzbergs Heinz var tillbaka efter en stor operation i somras och gick som vanligt superbra. Nu hoppas vi på att det hela håller. Kändes så bra att ha dig tillbaka Jenny och Heinz.
Jessica Graetch Xcapah är idag ett pålitligt ekipage (hon har lagt sina gamla erfarenheter sopkorgen). Det går nästan alltid bra med henne (Tävlade lägre klass med  9-9 i söket). Så var det Sophie´s Ödman´s lilla rottis Alva. Hon kan vara lite blyg i möte med figuranten, men hon tog för sig och fick en jättefin attityd till sluthandlingen, det här ekipaget kan bli riktigt bra. Alva går som en liten robot ut i sökslaget. Peter File´ns rottis Ninja, ja hon var bara så heltänd, hela hunden hoppade runt av lycka. Hon har haft en felaktig grundträning, som äntligen har släppt. Vi skrattade hon hennes tokiga lyckliga skutt. Det här ekipaget kan också bli riktigt bra.
Päivi Simonsson´s fina schäfer Salla, hon har också lagt sina tidigare erfarenheter i sopkorgen. Jag blir varm i hjärtat då jag ser denna underbart fina hund, som nu äntligen har kommit till sin rätt. Och du Päivi har varit en klok förare och arbetar fint med henne. Ja, hon går som tåget i söket och igår såg jag en frimodighet hos henne i arbetet.

Jag bjöd på glögg och fika och vi fick besök av Monica van Leuwen och Birgitta Hansson. Monica hade bakat en super god morotskaka och Jessica bjöd på tävlingschokladtårta. Trevligt!
Och så ut igen och köra 6 hundar till. (de gick en gång på morgonen ocskå).
Mellan hundarna bjöd jag på lunch och så fick jag present av dels deltagarna som var med och även från Lillemor Abersten. Vi saknar dig och Myx, men ni har hittat ett bra gäng i Söderköping att träna med. Vi var glada att du var med på kurs i november hos oss.
Vi var klara ca 18.30 på kvällen, dessförinnan gick sista hunden i regn och blåst. Men det bekommer inte hundarna, faktiskt inte heller förarna, man glömmer liksom bort det i hundträning. De hundar som gick i mörker hade mörkersöksskynket på sig, så vi kunde följa hundarna arbete.
Avslutningsvis vill jag tacka för den fina presenten, jag blev så glad så glad.

Må så gott, var ni än befinner sig. 🙂😀😉😮🤩🙃

Onsdagen den 30 november 2011

Överraskning, en uppdatering ....igen! 😀

Igår tisdag hann jag träna lillTouch och plötsligt bara flöt det, en av dom braiga dagarna. Hann tyvärr inte träna de andra två hundarna.
 
Jag är så himla glad att det "gröna vädret" håller i sig. Nu till helgen (som jag skrev tidigare) är det Vittringsdag och det visar sig att det blir sol, 4+, men på morgonen är det -1 grad. Jag tror det kan bli en kanondag. Mail är på väg till deltagarna. Vi kommer att äta lunch tillsammans som jag står för. Det kommer några utöver kursen (dom får mail också). Är det fler som vill vara med och luncha på  vittringsdagen, så hör av er, ni är så välkomna.
Jag har sammanställt kurserna för vår och sommar, så håll ögonen öppna, jag lägger ut dom ikväll, hinner inte nu.

Nedan några bilder!
Må så gott, var du än befinner dig!🙂😀😉😲😎🤩🙃
lillTouch har finns stil.

Blommor i hagen. Nu tror jag årstiden luras lite med växterna.

Lördagen den 26 november 2011

 Ops, tiden har verkligen ”dragit” iväg, men nu har jag tagit mig i kragen och sammanställt lite bilder och annat från senaste månaden. (Vad ska jag skylla på???)
Tänk att det endast är knappt en månad kvar till julafton. Jätteskönt att det är varmt och grönt. Idag 10 grader.....härligt!

En fantastiks rolig nyhet; Jag har fått ett litet barnbarn, en liten söt plutt-pojke. Det är Fredrik och Nathalie´s lille son.

I helgen som gick hade jag sista sökkursen, lite vemodigt tycker jag, då det var så himla bra och alla hundarna gick jättefint! Önskemål fanns om att lägga till en ”långkörarkurs” den 10 december, men det hänger helt på vädret och lite annat. Men nästa helg är det vittringsdag och liksom en slags avslutning för året. Vi får besök till lunchen av ej deltagande kursare, lite socialt möte kan man väl säga. Det har blivit tradition bland kursarna. Jag hade tänkt att bryta den i år men det var protester, så vittringsdag det blir och många är anmälda och några reserver. Skulle vilja att alla som ville skulle få plats en sådan dag, men då får vi nog hålla på hela natten.

Igår var jag över och hjälpte en granne att sortera tack och bagglamm, en hel massa ca 100 st.

Golfie hjälper ju till vid dessa tillfällen, då vi skulle ta ut 60 tackor på fältet, så passade jag på att träna och det gick riktigt bra. Passade på också att vara lite mer noggrann då hon arbetade med kommandon och hon svarade på ett bra sätt fast det var arbete. Hon har tendenser att vara lite tajt i arbete.

Tennis fick också träna, hon har fina utgångar och flanker, stör inte djuren , hon vallar även mjukt i fösningen, reglerar fint fösningen mot djuren. Då det blir riktigt många djur (60 st tackor), kan hon få lite problem att få igång fåren.
Man kan säga att dessa två hundar kompletterar varandra för olika arbetsuppgifter.

Haft en 4 dagars kurs i Falköping ( 1 dag lydnad och 3 dagar sök). Det var roligt eftersom jag också tränade Touch, som blivit helt figurantgalen. Har glömt allt vad avlämnande av lösrulle heter. Tur att det finns på film här på hemsidan som visar att hon har kunnat det, men glömt den uppgiften, eller rättare sagt, "har inte tid".

Jag la upp ganska svåra uppgifter för deltagarna som hunnit lite längre, 400 m lång bana, 4 figuranter. Det var inga problem för hundarna eller förarna.

Nästa dag en klurig bana med varierande natur, öppen mark med halvhöga växter, mycket tät skog som också innehöll massor med älgben. Små och större kullar som låg efter varandra för att sedan komma ut i öppen terräng med en 90 graders vinkel och vanlig granskog. Alla lär sig av ett sådant upplägg, både förare och hundar, erfarna och oerfarna.
De övriga hundarna och förarna gick det också bra för, det är så roligt att se en hund som inte överhuvudtaget velat gå ut för att söka figurant (av olika orsaker), som sedan presenteras arbete och tar tag i det med glädje. Även fast jag hållit på så länge, så blir jag så varm i hjärtat då jag får uppleva detta.

Haft en tredagars kurs här hemma också i oktober, det var många med på kursdagarna, då några tog endast en dag och andra två dagar, men det fungerade också.

Jessica Graetch och hennes Xcapha har varit ute och tävlat lägre klass sök och fick 9-9 på söket, tyvärr höll inte lydnaden till en uppflyttning, men det kommer.

Diezel och Annika Kroon blev uppflyttade till Lägre klass.

GATTIS till båda.


Jag har själv varit på kurs hos Peter Nilsson, en riktigt bra kurs. Jag gillar hans sätt att ha kurs ”easy going”. Vi fick träna på dubbelhämt, dolda hämt, det blev mest Golfie som fick gå, då Tennis blev halt då hon gjorde ett hämt över ett djupt dike. Och så den viktiga grundträning för alla mina tre hundar. Det var bra att jag åkte på kursen, då jag kände att jag kom igång med min egen träning igen, har varit lite ”sovande” då det gäller den.

Jag hade ju tänkt att gå ett VP med Touch i höst, men hon är i dagsläget långt ifrån det, som jag ser det. (Lagt ut några filmer på hennes små hämt, finns under fliken NYHETER). Skickar henne inte längre än en 75 – 100 m hämt, då jag sänder henne från mig. Skickar henne på ca 200m då jag står mellan henne och fåren och det fungerar också. Just nu jobbar vi med fösningen, då hon har föst ett stycke glider hon gärna upp på sidan om djuren, det är lätt att det bli så, då fåren är lättfotade, hon vill stoppa dom. Hon svarar fint på träningen och fick också positivt utlåtande av Peter.

Nu börjar allt bli färdigt inför vintern hos fåren, det har varit skönt att inte ha lamm i år. Jag hade aldrig hunnit det, med tanke på allt som hänt under vår, sommar och höst.

Annars är det många planer inför 2012 och riktigt roligt sådana, som jag ser framemot.

Och så till lite jobbigt, jag har fått ett fästingbett och måste äta penicillin, men mina hundar har klarat sig från fästingbett. Tänkte inte sätta på dom Expot nu i november, men efter att jag fick ett fästingbett så åkte Expot på.

Rapporter kommer in lite då och då om valparna och det tycks gå riktigt bra för dom allra flesta, vilket gläder ett uppfödarhjärta.
Planer finns på träningsdagar i februari 2012 för valparna i vallning hos mig. Inget datum satt ännu.
I juni är 2 dagar vallhundskurs bokade för Peter i Dalarna.

Tyvärr vad som också har hänt är att min dator har dragit ner kapaciteten till 20-30%, så jag har ”flyttat” hjälpligt in i min Laptop. Jag har kikat på en Mac och funderar på att investera i en sådan. Som det känns nu får man jobba dubbelt hela tiden för att det sak fungera.

Må så gott var du än befinner dig.🙂😀😉😲😎🤩
LillTouch på vallhundkursen. Fina vinklingar, duktig liten plutta.

Hm, ser bra ut LillTouch. Träningen hemma har fortsatt bra också.

Siv (glömt efternamnet)med sin fina tik, gick riktigt bra för dom på kursen.

Karin Daun med sin Rikke. Det var en så bra träning vi fick allihopa. Det ser så bra ut för detta ekipage också.

Duktiga Jessica Greatch är på väg ut som figurant på sökkursen i oktober.

Jim de Witt kom snabbt in i "tänket". En bra figurant att tillgå, då han är Mental testare på hund, är väl bäst att tillägga. he he!

En glad Peter Filén med sin fina rottistik Ninja.

Fick en fin bild från Nina med Trippel. Dom hjälper granngården med deras får, eftersom dom inte har hund. Här kommer Nina´s uttryck om sin hund: "Jag är helt euforisk". he he.

LillTouch, en sån fin stil hon har. Går ut fina bågar, den attityden har hon nog alltid haft, utom då hon är heltänd, så slarvas det lite. Älskar denna lilla hund.

Min. lilla goa Tennis, en så härlig hund. Vallar så fint och mjuk. En hund som har hela registret. Vallning, brukshund och lydnadshund. En hund som alltid är glad och älskar barn och vuxna. (Speceilla killar, hm varför) :-)

Min goa Golfie, en mer seriös liten hund. Typisk matte hund. Mjuk privat, men i vallningen flyttar hon på det mesta. Till och med gamla kungen fick ge sig. Hon är en ovärderlig hjälp. Men kanske inte en allround hund som Tennis.

Tisdagen den 25 oktober 2011

Idag flyller Tennis´"valpar" 2 år. Oj vad tiden har gått fort.
Skall uppdatera varje valp´s sida och berätta lite vad som skett senaste tiden.

                     STORT GRATTIS till alla.

Fredagen den 30 september 2011

Wow, vad en vecka går fort. Idag fredag är jag på väg till Dalarna för att gå en vallhundskurs i 3 dagar. Jag tycker att jag just hunnit hem från kursen jag hade i Falköping, som var jättekul, hundarna gick bra och så tränade jag lillTouch. Vi tränade på varje hunds nivå och la upp två olika banor beroende på utbildning och erfarenhet. Alla ville fortsätta kursen fler dagar, när tredje dagen gick mot sitt slut. Även jag hade lust att stanna och fortsätta, det var verkligen att köra hund. Det här gänget är duktiga. Jag är tillbaka 4 dagar i november igen. Känns så roligt att vara igång med egen hund igen. (Luften har gått ur mig de senaste åren av olika orsaker)

Nedan är lite bilder från kursen.

 

Roliga nyheter.

 

Planerar för nästa års 20 årsjubileum, någon gång under 2012. Jag har haft sommarläger i 20 år nästa år 2012. Då det var 10 års jubileum firade vi det på Finsta Lantbruksgymnasium.

Jag forskar lite var vi kan vara. Det blir en 3 dagars träning, där alla gamla kursare är välkomna oavsett vad man vill träna. Sök, Spår, Lydnad, Jakt, ev vallning beroende på var jag hittar boende i vårt avlånga land. Det hänger ju också på hur många som anmäler sig. Allt sker till självkostnadspris och ingen grupp är instruktörsledd, utan man tränar tillsammans. Kom gärna med förslag och frågor! OBS! Alla är välkomna som någon gång under de senaste 20 år gått kurs hos mig!

 

Ännu mer roliga nyheter:

 

Alexandra Johansson och Storm har fått sitt Brukschampionat. Jag verkligen känner en värme för detta ekipage, då jag var med från början, både på lydnaden (kanske också lägga till allmänlydnaden) och söket. Alexandra och Storm har också cert i spår.

Alexandra ville mycket med sin Storm, men det var verkligen att börja från grunden och bygga uppåt och plötsligt var dom i Elit (kanske inte så plötsligt.😲). Alexandra har även tävlat lydnad och är i klass 3.

Tack Alexandra för dina ord, de värmde.

Jag säger bara massor med GRATTIS till er och kanske SM nästa?

 

Och så har vi lillSmashie henne måste jag också rapportera om. Anna-Karin och Smashie var i Kumla förra helgen och fick en pinne till i Hoppklass och vann, därmed blev dom uppflyttade till 3;an. Dagen efter gick dom och vann i agilityklassen. Jättemycket GRATTIS till er båda också. Gläder mig med varje framgång hos er.

 

Kolla i GÄSTBOKEN där har Monica rapporterat om sina tre vackra pojkar. Vi säger massor med GRATTIS till er också.

 

 Må så gott, var ni än befinner er. Visa  ett leende då och då till någon, allt blir så mycket lättare både för en själv och den som möts med leendet.😀

I huvudet på en liten Virvla, finns det mycket och ett fint fokus. Eva´s lilla fina jaktlabbe.

Lilla Salla och Päivi. Det har blivit så bra och Salla är jätteduktig.

LillTouch lyfts upp så hon får en bra utsikt över utslaget. Är man en liten plutta, så är man.

Så var det lunch och Eva övervakar grillen. Fredrika är gullig och tar med sig grill varje dag, supermysigt. Tack Fredrika för att du ställer upp med det.

Det var inte en helt lätt 300 m bana. Vinkel och våtmark på ena sidan. Det gäller att visa hunden exakt var man vill att den ska gå.

Fredrika och hennes duktiga Akkis står i startgroparna att skickas på ett 300m sök. Dom är också ett godkänt Räddningshundekipage.

Annika och Två Kronors Diezel vid första utslaget.

En stilig Två Kronors Albin

Ann visar lille Albin åt vilket håll han ska söka efter figuranten i skogen.

Två Kronors Die<el klar efter ett 300m pass, som var knivigt, men det gick bra. Alla samlade Fredrika, Eva, Ann, Dielzels förare Annika och den som saknas är bakom kameran och det är Päivi. Ja, ja och så jag då.

Två Kronor Diezel, han kan verkligen charma ibland.

Onsdagen den 14 september 2011

Nu känns det verkligen att hösten har gjort sitt intågande, men det är ändå varma dagar.
Har haft 2 st mörkersökskurser, jag kan säga det var riktigt roligt. Igår fick också lillTouch vara med och träna. (Jag är så glad att jag har den hunden).
Hundarna tycker att det här med mörkersök är jätteroligt, det blir liksom en extra tändning, tyvärr nu så var det den sista mörkersökskursen igår.
Det har inte blivit mycket träning alls på oss av olika orsaker, men vi hinner nog att ta igen det, hoppas jag.
Glädjande besked:
1. Heinz har spårat hela 150m meter sitt opererade ben och det ser bra ut när han går. Jag är så himla glad för er Jenny.

2. Alexandra Johansson har fått cert i SÖK med sin Storm.
Som jag säger varje gång: Vem trodde det mer än du och jag Alexandra? 😀 Och tusen tack för ditt gulliga sms, det uppskattades verkligen.


3. Jessica Graetch har blivit uppflyttad till LKL med sin Xcapah och det trodde vi på i våra sökgäng.😀

Nästa vecka (onsdag) åker jag till Falköping för att ha en 4 dagars kurs både sök och lydnad.

Jag har fått lite bilder från Nina som har Tripel (hane 1), som jag lägger ut vid nästa uppdatering.

Ligger efter med uppdatering med bilder, men det kommer, det kommer.

Betr. Kurser så finns det nu några platser kvar till er som frågat.

Må så gott var ni än befinner!
Skriv gärna en hälsning i GÄSTBOKEN, då jag ser på räkneverket att det är många som är in på sidan och kikar.
🙂😀😉😲😎🤩🙃

Fredagen den 2 september 2011

LillTouch i träning.

Golfie försöker stoppa en tacka, som vill tillbaka till andra gruppen.

Här "klistrar" tackan sig fast, runt fållan.

Här får Golfie lite hjälp av matte och då gick det bra.

LillTouch tar igen sig i skuggan vid bilen.

Golfie bevakar djuren, så inte fler försöker komma loss.

Teddy lånar min dator, då hans nya dator blev översköljd av juice. Hur nu det hände????? :-)

Söndagen den 28 augusti 2011

Är tillbaka efter att bevistat EM 2011 i Andarum. En tillställning som var mycket väl planlagd och ett mycket bra genomförande med trevlig stämning. Det blev många möten med både gamla bekantskaper och nya sådana, riktigt roligt och mycket trevligt.

 

Torsdagen var vi och tränade i närheten av Staffanstorp, det kändes lite nervöst då det är länge sedan jag varit borta och just tränat. (det har varit jobb, att hämta och lasta på djur, som varit vår uppgift då vi varit på andra djur).

Men det gav verkligen mersmak. Tennis gick så där hyfsat bra. Golfie ville köra lite sitt eget race, det märks att hon är van att jobba självständigt, vilket hon verkligen gör jättebra, hon är en pålitlig arbetskamrat, men i dom här sammanhangen blir det mer precision, då man ska träna. Detta känner jag av även hemma nu när vi tränar, hittills har Tennis gått bäst. Men att flytta tackor med små lamm, är Golfie outstanding.

Och så var det lillTouch tur, hon fick gå sist, eftersom fåren var på tårna (vilket fler förare bekräftade). Jag gjorde bara enkla övningar med henne, så det blev så bra.

Hon har tänt till ordentligt, det är riktigt kul att träna henne. Igår så ville tackorna hemma ge sig iväg och jag skickade henne efter fåren. Hon gjorde en båge och kom sig bakom fåren (men ganska nära), det var roligt att se hennes förståelse för att hon måste ut i båge för att kunna stoppa djuren, oftast springer en ung hund efter djuren. Vi tränar just nu fösning i lina, då hon fått bråttom efter djuren, men det ser bra ut. Hennes flanker har jag inte tränat så mycket, då hon har flankat Ok från början.

 

Åter till EM:et, fredag och lördag var kvalificerings dagar och det var riktigt roligt att titta på alla duktiga förare och deras hundar.

Men finaldagen var grädden på moset, det var jättespännande, då vi inte fick veta resultatet under dagen utan det kom vid prisutdelningen.

Svenskarna hade 5 deltagare, Norge 5 deltagare (varav en är svensk, vilket hördes i högtalaren hela dagen), Det var lite mixed av de andra 5 (varav en var svensk, som tävlade för Danmark).

 

Men den som verkligen satte andan i halsen på de flesta i publiken, var Jaran Knive (uppfödare till Smashie), han gjorde det som dom flesta bara kan drömma om. Han blev 1:a med Maico och 2:a med Eddie (hanen som Smashie är efter), vilken bragd säger jag bara.

Jag har lagt ut film under fliken Nyheter på prisutdelningen och inmarschen till prisutdelningen.

 

Tillbaka hemma igen, så kändes som i vilken ende jag skulle starta, men nu är jag rejält igång och ska också försöka avsluta projektet, som jag och några till har jobbat med.

Det är bra att ha mycket att göra….he he.

 

Jag har hunnit träna också sedan jag kom hem, det är kul att fått tillbaka lusten att träna igen.

 

Rapporter på valpfronten:

Fick ett mail från Elsa Barvall som har Mini (Lilleman) och hon är bara så nöjd tillsammans med sin hund. Hon har anmält sig till vallhundskurs, eftersom hon har djur hemma och Mini vallar hemma, men det kan vara bra att gå kurs, man lär ju så länge man lever. (Hon har också ”sneglat” på lydnadstävlingar) Elsa är en rutinerad förare, som tävlat både med Kelpie och BC.

 

Nina som har Trippel (hane 1) ringde och som hon sa, hon var helt ”euforisk” över sin hund, då dom varit på en vallhundskurs och Trippel hade gjort mycket bra ifrån sig. Nina har haft BC i 28 år och tävlat.

 

 

Fick ett sms från Janna om resultaten i Radöy som haft Landspröve igår.

  1. Jaran Knive med Maico
  2. Geir Marring med Killiebrae Bror (valparna´s pappa)
  3. Jaran Knive med Eddie ( Smashie´s pappa).

Grattis till dom, men speciellt till Geir och Bror naturligtvis, inte dåligt i den konkurrensen med tanke på EM-vinnarna (1:a och 2:a).

 

Kolla uppdateringarna då det gäller kurser, det sker ändringar från en dag till en annan.

 

Må så gott var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃

 

 

 

 

Publiken på finaldagen.

Även hundarna följde evenemanget med stort intresse. Det är Golfie som syns närmast.

Tennis tyckte att alla människor stod i vägen för henne.

Här är fältel som var hämtet kvalificeringsdagarna. Och på finaldagen stod flock nr 2 lite mer till vänster om kullarna.

En hund på väg till sista porten, som stod uppe på kullen, för att sedan vinkla ner till ringen och fållan.

Karin Mattson´s Sammie fick sitta i baljan och svalka sig inför nästa moment. Till och med det hade arrangören tänkt på. Det var få tävlande som utnyttjade denna möjlighet.

Hund och får i ringen. Kommer inte ihåg vilken. Jag tror det är Jarans Maico.

Peter Helén och hans hund vid fållan. Publiken höll andan, plötsligt kom 2 får gående tillbaka mot fållan, som var utsorterade. Peter stod lugnt vid grinden och motade in dom får som skulle in, emedan dom andra fåren gick utanför fållan. Så istället för att dom kunde sabbat det hela, så blev det hjälp istället. Men så iskallt av Peter att stå lugnt kvar vid fållan. Alla i publiken höll andan och då fåren var inne i fållan utbröt jubel. Det är så man ryser fortfarande. Peter kom 5;a i finalen, men tyvärr tävlade han för Danmark, men som också hördes från speakern som var vår ordförande Ann Awes, att han är svensk. :-)

Detta är höjdarögonblicket, Jaran och Maico i sorteringen.

Här är en vy över banan. På finaldagen då det var dubbelhämt, skickades hunden till höger och skulle gå utefter trädgränsen och fortsätter man lite till med blicken, så ser man några prickar och där stod fåren. Mycket imponerande att se hundarna, det var riktigt svårt och fantastiskt att se hundarna ta kommando och lita på sina förare. Vilken bana, helt rätt i en final EM. Flock 2 som nämnts tidigare stod till vänster nedanför kullarna.

I pausen tävlade Young Handlers, det är dom kommande stjärnorna, också duktiga. Här prisutdelning, tyvärr har jag inga namn. :-(

Prisbordet i ordningställs för prisutdelning. Prisutdelningen fungerade bra. (inte helt perfekt, men allt annat var det).

Vinnarna i 2011 års EM Jaran Knive och Karin Mattsson. Kika på filmen under fliken "Nyheter".

Söndagen den 14 augusti 2011

I fredags var Anna-Karin hos mig och vi tränade vallning, så jätteroligt.

Det märktes på mina äldre hundar, att dom allt var lite ringrostiga, där känner jag, att jag ska gå tillbaka och grundträna några gånger framöver. Lilla Touch, hon var ungefär på samma nivå, som jag slutade träningen sista gången. Hon kaxade till sig lite under träningen, men en hygglig hund att träna även i vallning. Jag har fått ”lite” blodad tand igen för att träna. (Jag hopps det håller i sig)

Och så har vi lilla Smashan, som sansade sig mot slutet och gick väl kanske det bästa hon någonsin gjort.

Både Anna-Karin och jag sa att detta skulle vi snart göra om igen. 

 

Vi filmade, men jag har upplevt att det varit dåliga bilder och filmer som har blivit tagna på min nya kamera, så nu har jag läst instruktionsboken (samt ändrat lite inställningar)och hoppas att det blir bättre i fortsättningen.
 
Lagt ut en liten dålig snutt film under NYHETER -TOUCH  tränas.

 

I lördags var det hela dagen ”projektarbete”, som snart första delen är klar, sedan är det bara resten. J 🙂

 

Har börjat småpacka, då det är massor att göra kommande dagar och på onsdagsmorgon åker vi till EM i Skåne, det får man ju inte missa.

 

Första gången jag var på ett EM var i Stockholm och då var jag också funktionär, vilket gjorde att jag inte såg så där jättemycket av tävlingen. Blev ocskå ombedd att köra runt domarens fru i Stockholm, då hon ville se vår vackra stad. Det var väl inte vad jag hade tänkt mig och dessutom stå för kostnaderna. Det visade sig senare också att detta EM gick back för klubben, vilken jag kan förstå, då många moment kanske inte helt var genomtänkt.

 

Andra gången var det i Norge, som var jättebra arrangerat och mycket genomtänkt. Det var publikvänligt och många stationer för publiken att få delta, allt ifrån vallhundstävling med änder, dom yngre deltagarna som hade hundar fick gå med sina hundar på ”utställning” och den vackraste hunden korades, allt på skoj. Det var även agillity på menyn. Det fanns ett stort trevligt tält att gå in i och äta eller endast ta en kopp kaffe.
Och så på toppen av allt annat, superbra tävlingar, med bra åskådarplatser.
 

Som sagt otroligt publikvänligt och inbjudande, ett mycket högt betyg för norrmännen.

 

Så nu ska det bli spännande att få vara med nere i Skåne och bevista detta EM.

Så till kurserna, jag har ännu inte uppdaterat hemsidan, då jag inte bestämt mig hur jag  ska göra själv, men uppdaterar inom kort.

 

Må så gott var ni än befinner! 🙂 😀 🙃

 

Lite bilder från träningen.

 

LillTounch vallar.

Lill Touch

Här vallar vi inför publik. Touch har fin stil.

Anna-Karina och Smashie tränar.

Smashie har fin stil.

Smashie nere vid fårhuset.

Här väntar Smahie på kommando.

Tisdagen den 9 augusti 2011

Tillbaka hemma efter en tre dagars sökläger och det som kanske satte det största intrycket på mig, var min egen lilla hund Touch. Som Ulla-Britt och Sophie har kommenterat i gästboken, så skulle jag så gärna vilja träna henne både i sök och i lydnad, då denna lilla hund ger så mycket tillbaka av sig själv. Men hon är ju i botten en vallhund och det går då i första hand. Ja ja, vi får se var jag kan lägga ner tiden. Det finns så många otroligt duktiga personer runt mig, så det finns ju sökfolk att tillgå. (Kolla fliken under NYHETER om du vill se filmen.).

 

Väl hemma, så hade jag en ”trög dag” i går, det blev inte mycket gjort, mer än alla som sökt mig, som jag ringt tillbaka till och som jag behövde söka.

 

Idag hade jag tänkt och ta en runda runt fåren med hundarna.

 

Ett så glädjande samtal kom från Lina, som har lilla Gårdvallens Fly. Hon berättade hur mycket instruktören på kursen tyckte att Fly är en fin vallhund och duktig och jag utgår ifrån även Lina. Det gläder mitt uppfödarhjärta att dom landat. Hon har lovat att skriva lite om sin lilla hund och jag ska sätta in bilder och uppdatera hennes flik på hemsidan.

 

Jag uppmanar er andra att sända bilder, så ska jag sätta in dom på hemsidan.

 

Nedan kommer lite bilder från lägret, deltagarna var jätteduktiga att fota, men tyvärr blev det en hel del suddiga bilder och några som inte lämpar sig att sätta in på hemsidan.😀

 

Må så gott var ni än befinner er.

 🙂😀😉😲😎🤩🙃

Sophie och Peter hade med sig sina 15 veckor gamla rottisbebisar. Detta är Tessan eller Tova, ursöt är den i allafall.

Här är det godis utdelning till alla hundarna, som inte var med på sökträningen denna dag.

Sista dagen öppnade sig himlen och regnet vräkte ner, det tror jag är första gången, då jag har välkomnat ett regn. Men vi hade tur, det regnade i lunchpausen och så blev det uppehåll och då vi var klara började det vräka ner igen. Hundarna var i början ute och sysselsattesig, vilket innebar, valparna grävde och minTrio undrade vad dom håller på med, då detta är förbjudet hemma. Men till slut klämde dom också in sig under "taket", som var uppspänt.

Detta är Ann och hennes Albin, som blev riktigt duktig på att hämta sin rulle och Ann jobbade jättebra med honom.

Delar av gänget, som sitter och slappar, eller.......????

Eva och hennes duktiga lilla jaktlabbe Virvla, som går som tåget.

Jag tror tjejerna skojar lite med Peter...

Min Trio får vara ute på lunchen och röra på sig, tillsammans med oss tvåbenta.

Jaha, här är scenariot jag beskrev tidigare. ( i ösregn)

Peter och Ninja på väg upp till sökbanan.

Touch ska skickas ut på sitt första sökslag.

Min lilla Touch.

Bilden tagen av min kusin Bente, då vi var på väg ut min Trio och jag. (det är hemmavid)

Torsdagen den 4 augusti 2011

 

 

Jaha, då är vi kommit in i augusti och det märks, det är kyligare på nätterna, men framför allt mörkare, som är typiskt i kräfttider. Men det har varit ett fantastiskt vackert väder, egentligen hela sommaren och det verkar fortsätta.

 

Senaste lägret var ett lydnadsläger och jag säger bara tack, tack för alla snälla ord och feedback. Filmerna får jag ta i tu med då det blir mot vintern och allt börjar lugna ner sig (hoppas jag).

Då det gäller lydnad kommer jag fr.o.m. nästa år endast att ha sök kurser av olika anledningar.

 

I början på lydnadsveckan denna sommar presenterade jag lydnadsmoment för LillTouch oj, vilken liten hund säger jag bara. Jag längtar så att sätta av tid för träning även i vallning med henne. Djuren skall flyttas ganska långt imorgon, skall försöka att hon får göra det jobbet, det var jätte länge sedan hon tränade på får. (det måste det bli ändring på)

 

Det har varit mycket runt oss/mig de senaste veckorna, mycket sitta framför datorn, men resten av denna vecka blir det att försöka hinna ikapp, allt som legat nere.

 

Idag bär det av igen på läger, det är ett tre dagars sökläger, så packningen är i full gång. Tycker inte det var så länge sedan jag kom hem och det var det kanske inte heller 1,5 vecka.

 

Jag har haft besök av Bente (min kusin), hennes man och hundar, det var ett mycket trevligt möte och jag hoppas verkligen att vi ska kunna ses oftare. Dom bor i Norge och det är ju inte i världens ända, om man säger så.

Efter dom hade åkt skulle jag hjälpa till med att pressa hö, men klockan hann att bli så mycket, så jag blev bjuden på middag istället, så vilken trevlig dag i solskenet.

 

Anna-Karin och Smashie har tävlat i helgen och det har gått riktigt bra för dom, jag har inte fått något resultat, men bra var det i alla fall, som det låter på andra.

Anna-Karin kunde inte titta till djuren då jag åker på kurs denna gång, utan denna gång är det andra som gör. Hon kommer att titta till dom då jag åker ner på EM. (då blir det att packa igen)

 

Tack Monica M för hälsningen i min gästbok, kom och hälsa på oss, vet ja.

 

Må så gott var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩😘🙃

 

 

 

 

Touch sitter i koncentration för en inkallning

Virvla duktig liten hund på lydnadsplan

Virvla får massor av beröm av matte Eva.

En så vacker Albin (kennel Två Kronor)

Så här glada ser Ann och Birgitta ut på Lydnadslägret V 29 2011. Himla trevligt.

Söndagen den 17 juli 2011

Oj vad veckorna rusar iväg. Redan 2 veckor sedan söklägret och idag åker jag till Lydnadslägret, som går under hela veckan. Lite stressigt just nu! Det verkar som det inte ska bli så himla varmt och det känns skönt. Har investerat i en vit tjock presenning ifall regnet skulle ösa ner. Vi måste ju vara säkra för regnet.😉

 

Dessa 2 veckor har det varit fullt upp, mina stackars hundar står verkligen på undantag och det märks på flera plan. Men dom kommer att få tränas lite i lydnaden denna vecka, då jag har en plats också på lägret, det ska bli jätteroligt. Det enda jag sysselsatt dom med är cykelturer, man får vara glad för det lilla.

 

Även fåren har fått en alldeles för lååång vila, men i augusti blir det full fart på träningen. Till alla er som frågat om träning, då det gäller fåren:
Hör av er i augusti, så träffas vi då.

 

Det känns så himla bra och jag har så många mysiga, trevliga och positiva människor runt mig. Det har blivit en hel del nya möten också.

Man ska undvika människor som man varje gång möter som är energikrävande.

Nu är alla små svalungar utflugna, det känns både roligt och vemodigt. Roligt att alla klarade sig och blev små ungfåglar. Tråkigt att inte bara kunna gå in i fårhuset och kika på dom små. Jag hade hoppats på en kull ungar till, men så här långt är det inga fler ägg lagda, men man vet aldrig. Det är ett fantastiskt fågelkvitter runt hagen och massor med småfåglar. Jag brukar stanna och bara lyssna, det är naturligtvis alla små ungfåglar som blivit flygfärdiga.

 

Gå in och titta på filmen under nyheter. Jag har tagit en bättre film, så jag byter ut den gamla filmen mot en ny och något bättre.

Det är fantastiskt att få ha allt detta runt sig, man fylls av harmoni.

 

Må så gott var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃

Har lagt ut höstens kurser, så dom som är intresserade kan kika på fliken ”kurser”. Ha koll på om det blir uppdateringar eller förändringar.

Detta är LUGNET på kyrkogården. Jag cyklar ofta i parken på kyrkogården, då jag tycker den ligger så vackert och det är så stillsamt.

Detta är porten till kyrkan. Kyrkan är från 1200-talet. Jag brukar tänka att det är nog både gott och ont, som hänt under dessa århundrade i kyrkan. Kyrkan förr var väl inget att skryta om. Jag tänker på då prästen kom hem till stackars trötta drängar och pigor, som skulle kunna "de bibliska orden utantill". Och tvånget att gå i kyrkan varje söndag. Tyvärr händer det mycket negativt idag också. Men det är ju inte tron i sig, utan onda människor som gömmer sig bakom tron.

Små fågelungarna som blivit stora. Dom håller på att växa ur boet. Se filmen under nyheter!

Igår flyttades fåren till en ny hage och det är så mysigt och bara stå och titta på dom, där dom går lugnt och betar. Då rinner all stress av en. Det är verkligen fantastiska energikällor NATUR och DJUR för oss människor.

Söndagen den 3 juli 2011

Tusen tack alla ni som skrivit om V 26 både på FB, SMS och Hemsidan. Det är så härligt att arbeta med er och era hundar. Samtidigt som det finns massor med humor och det är högt i tak. Denna vecka blev det extra mycket hundträning, då vi skulle fixa till massor. Det känns så viktigt att var och en får träna på det man behöver tills  man ska träna själv.
Och som vanligt fylldes denna vecka för nästa år 2012.
Idag är det mer att pyssla och packa upp allt och lite landa hemma.

Om 2 veckor är det lydnadsläger och då är det dags att packa igen.

En mycket tråkigt nyhet:
Heinz har gjort sig illa i knäet på bakbenet. Nu är det utdredning som gäller framöver och inget arbete på länge. Det känns så tråkigt, då han är tävlingsklar i söket. Han går lång bana med bravur. Vilken hund att sortera bra, då han dessutom är Räddningshund och har då skall markering, men i skogssöket har han fast rulle. Detta har fungerat hur bra som helst.
Jenny Schultzberg som är hans förare, jag känner sååå mycket med henne.😥
Men nu är det så en gång med våra underbara hundar, att vi kan hamna i denna situation och det är lika trist varje gång.

Lite roliga nyheter:

Päivi Simonsson med sin Cizco har blivit uppflyttade till Högre Klass Sök . Grattis till er. Och vi ses på lägret i augusti.😀

Må så gott var ni än befinner er!🙂😀😉😲😎🤩🙃Söndagen den26 juni 2011

Känns som det var jätte länge sedan jag uppdaterade min hemsida (det var det också). Det är mycket just nu och jag hoppas det blir lite lugnare fram i augusti september och då tänker jag ta semester. Första kursen i september är i Falköping, efter sommarlägren, däremellan tänkte jag vara ledig.

Dags att åka uppåt Norrtälje trakten för att ha en vecka´s sökläger, jag hoppas innerligt att det inte blir så varmt, som det var förra året. Det är ett jättetryck på den veckan, så jag har ”knåpat” lite för att få ihop det hela.

Apropå värme, så hjälpte jag en fårbonde, som behövde få in sin tacka och hennes tre lamm, eftersom hon hade fått juverinflammation. Det var Golfie som fick slita, då ett av lammen bara inte ville följa med. Golfie jobbade på, så att lammet inte gav sig iväg till dom andra tackorna, det var både jobbigt och skitvarmt den dagen. När det var klart och vi gick ut genom grinden, då vinglade stackars Golfie och var nära att falla ihop. Ingen hade märkt någonting under arbetet, detta är en fårhund. Vi ställde henne i fårbaljan med vatten, så att hon fick hämta sig och det gick ganska så fort. En obehaglig upplevelse, som jag inte vill vara med om fler gånger. Så man får verkligen vara uppmärksam när det är jättevarmt.

En liten rolig händelse är att ladusvalan har flyttat in i fårhuset. Försökte filma, det blev en film med en dålig sådan, då jag inte ville gå för nära, utan stod på håll och filmade. Jag trodde först inte att det skulle bli några ungar, eftersom då vi var inne i fårhuset var mamma svala borta ganska lång stund, men uppenbarligen så gjorde det ingenting. Lite av livets små glädjeämnen att njuta av.

 

Må så gott var ni än befinner er.

 

Pionerna stårnu i full blom och dom luktar ju så gott också.

Det är bäst att njuta medan det finns blommor.

Hallå, är det någon hemme??

Gamla märkta gravar som finns i fårhagen. Det blir så fint då det blir betat.

Har betällt kyltäcken och hoppas dom kommer snart. Dom ska ligga i bilen.

Något som är jättekul tycker iallafall Sophie, Jenny och Birgitta.

Golfie bevakar grannens katt, som ofta är hos oss. Hundarna är jättesnäll mot den, så den är tämligen orädd för hundarna.

Golfie hjälper till med flytt av fåren.

Mer vatten, det är varmt, tycker Golfie.

Golfie sover gott!

Lite lunch!

Fler som dyker upp till fikat. Fredrik Nathalie och Mats.

Detta är vyn från fikabordet

Till höger över kullen går utslaget.

Längst ner i hörnet ställs fåren och då blir det ett verkligt långt hämt.

Torsdagen den 12 maj 2011

Lite uppdatering denna underbara dag, sol och varmt och jag har hjälp av duktiga trogna Anna-Karin med fåren, som också skall träna ikväll.

Alla som har anmält sig till sommarlägren och reserverna kommer att få ett mail, om man nu ändrat sig och inte vill delta på lägren, så har man chansen att lämna återbud, utan kostnad, under förutsättning att reserven kan ta platsen. Jag har blivit ombedd att göra detta, eftersom trycket på sommarlägren är såpass stort.

Efterlyser Eva Lundell´s hundhalsband, som har hittats av någon i Falköpingsskogen. Eva fick ett sms, men hennes mob fungerade inte, så hon kunde inte se vem det var.

Just nu är det veckan mellan Hägg och Syren, kanske den absolut vackraste veckan på hela året. Hoppas den blir lång i år, kan ju tänkas eftersom det ska bli lite kallare och då lugnar våren ner sig i sin framfart. Vi behöver regn, nu är det torrt ute på vallarna, vi måste ju få hö/ensilga också.🙃 upp och ner vända världen kan tyckas.

Må så gott var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃

Ha en fortsatt mysig dag.
Häggen i full blom. Den allra vackraste tiden just nu, tycker jag.

Syrenen är i knopp, hoppas det dröjer innan den slår ut, så man hinner njuta av denna underbara vecka, som är mellan Hägg och Syren.

Rönnen i knopp, så vacker.

Tennis vallar ut fåren på vallen, en riktigt bra träning, hon tog kommandona (heter så?) och jag stod kvar uppe vid bilen, kändes bra.

Dagens tistel går till kommunens viltvårdare, som har egna djur i ett hägn/vall. Där hänger taggtråd på stolpar, samt liggerpå backen och vad det nu är på bilden. Dessutom var hans djur på rymmen vid motorvägen igår. Han borde vara den första som ska tänka på dom vilda djuren, men han är jaktledare i jaktlaget, så hej och hå, att ta kritik. Jag säger bara stackars djur om dom skulle fastna i all denna taggtråd. Borde förbjudas, iallafall att man är skyldig att sköta stängslet och annat runt omkring.

Onsdagen den 11 maj 2011

Tala om att ta god tid på sig att uppdatera hemsidan, men här är den.

Jag har varit i Falköping och haft kurs i 4 dagar, kändes jättebra och har fått fin feedback från deltagarna. Vi hade en jättebra ruta, så det blev en hel del träning. Och på hemvägen från sökrutan åkte jag inom Hornborgasjön och tittade på tranorna. Det var Eva Lundell och jag som åkte dit och tittade och passade på att fota lite också. Det är en upplevelse, första dagen var det 6.600 tranor, nästa dag då vi kom var det ”endast” 5.300 tranor kvar, så häftigt.

 

Har även hunnit att ha en 3 dagars kurs här hemma och oj vilken respons jag fick. Känns verkligen peppande. Många nya tankar om kommande kurser har kommit upp. Man skall aldrig vara rädd för förändring, det kan bara bli bättre (är ju tanken i alla fall).

 

Fårklipparen har varit hos mig och klippt mina får och vad små dom blir, när dom är nyklippta. Våran klippare är verkligen en "klippa", han är så gullig mot djuren,

Jag hjälpte en bonde längre bort och han hade 2 andra fårklippare och det var inte roligt att se behandlingen av djuren och alla skador, det kan jag faktiskt betacka mig för. Undrar vad Jordbruksverket hade sagt om detta, som sagt en sån klippare är inte välkommen till oss.

 

Jag har också fixat på min deklaration, skall läsa genom den en sista gång, sedan skickar jag iväg den, känns så skönt, jag har tidigare sökt uppskov till juni och det är så jobbigt och hålla på med deklarationen mitt i sommaren. Jag ringde skatteverket och frågade ett par saker, men dom kunde inte förklara, utan sa att så är det bara och hänvisade till Astrid Lindgren´s ”pomperipossa” så hej och hå, det är bara att fylla i siffrorna fast varken jag eller skatteverket fattar, ganska komiskt. Till skillnad från många andra tycker jag alltid att jag får hjälp och ett mycket trevligt bemötande hos Skatteverket.

 

Även rapporter om ”valparna” kommer och då mycket positiva, en del tränar och vallar för fullt, är så glad för det. Skall skiva lite på varje ”valps” sida.

 

Träning med mina egna hundar kan man väl säga har legat lite på is, men jag har låtit lilla Touch vara med och hämta djuren, då dom ska in osv. och jag tycker hon är riktigt duktig. Hon har tuffat till sig betydligt och det behövde hon. Kul att se lillpluttan.

Golfie fick vara med in i fårhuset och dela fåren då de skulle klippas, men det var trångt och inte helt lätt, men det gick till slut. Golfie var lite för mycket taggad, att äntligen få jobba, så även för hennes del blir träning framöver.

 

Har uppdaterat kurssidan med lite nya datum.

 

Lite info till dom som mailat och ringt angående träning i vallning:

Vi finns i Vallentuna

Du får tillgång till en inhägnad vall och kan ha en 100-150 m hämt. Det finns också en 25:a, att tillgå samt fålla (grindar)

 

Jag tar ut en intrångsavgift på 100:-- + moms/ hund. Antingen kan du sätta in det på Pg 115 99 81-8 eller betala då du kommer.

Behöver du extra hjälp, tar jag ut en mindre avgift för det, men tanken är du ska vara ”självgående”.

Vill gärna tillägga att det måste tas stor hänsyn till djuren, då dom inte är till för hunden, utan tvärtom.

Ring och boka tid 070/ 510 39 75

 

 

Som sagt härliga härliga vår med sol och värme, vi välkomnar den verkligen.

 

Må så gott och njut av tillvaron var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🙃

 

En platsliggning med mina hundar, lite träning under fikarasten på kursen i Falköping

Eva blir glad då det bjuds på smaskig tårta. Det är Annika som är superduktig och bakar till kursen i Falköping. Eva åkte tillbaka till Stockholm redan på söndagsmorgonen för att delta i polisprov för eftersökshundar, då vi kört ett kort pass med hennes hund IKKA, åkte hon och klarade provet. Ett stort GRATTIS!

Tranorna vid Hornborgasjön

En upplevelse med alla tranorna.

Det är inte bara tranor som landar vid Hornborgasjön, det är spännande att se alla dom andra fåglarna också, som kommer dit.

Väl hemma, då hade värmen kommit och man ser på hundarna hur dom njuter att få plaska i ett tjärn som finns på vår morgonpromenad.

Mina lilla gulliga TRIO, som är mina goa kompisar.

Duktiga modiga Golfie som håller fåren, oavsett vilken vinkel.

Fredagen den 1 april 2011

Oj oj, nu var det länge sedan uppdatering skedde på hemsidan. Det har hunnit vara en snöstorm emellan, men annars känns det verkligen, som våren är på väg. För min egen del har jag inte hunnit med så mycket träning tyvärr, som jag hoppats på.

 

Jag har jätteduktiga hjälpredor till fåren och det är Anna-Karin med Smashie och Monica med Mattsson. Båda gör verkligen framsteg med sina hundar, så det ska bli spännande framöver att följa. Jätteduktiga båda två både med får och hundar. Båda har förståelsen för att fåren går i första hand och det är ju en viktig faktor i det hela, känns så skönt att slippa argumentera om självklara saker. Jag är jätteglad att ni finns båda två. Vi kommer också att få tillskott med fler som vill vara med att både valla och hjälpa till.

Ev kommer jag att ha en dag med både vallning och genomgång av skötsel av får och att vi sedan åker till en besättning, som har lamning, för att få mer insikt i fårskötsel. Men jag återkommer om datum på den dagen.

Till veckan kommer det fler som ska träna vallning och då blir det träning även för mig själv hoppas jag.

 

På min valpfront, så är det nu 5 av 7 hundar, som varit på får och jag har fått bra information tillbaka. Det är en av hanhundarna som inte riktigt tänt, men det var över en månad sedan jag talade med hans ägare. Alla hundarna verkar lätta att träna och det var ju min tanke också med den här kombinationen. Av dom 2 som inte har varit på får ännu, har den ena egna får, så förhoppningsvis blir det väl vallträning, men återigen tiden även där. Jag har ju lilla Millie, som har varit 2 gånger hos mig, en lätt liten lärka att träna.

Ev framöver, ska jag bjuda in en instruktör och min tanke är att även dom utöver mina valpköpare också ska kunna anmäla sig.

 

Det kommer ut en ”blänkare” i klubbtidningen (Sulvk)om träning hos mig, eftersom jag inte har lamm i år.

 

Två helgkurser har hunnit passera, det blev båda helgerna ”mycket hundträning”, men vilka mysiga, glada och trevliga kursare, vilken tur jag har, som har förmånen att få ha er på kurs. Skulle ha önskat att jag hade tid med fler kurser, men ni vet tiden. Jag har lovat att hålla en dags kurs här hemma under april, men det blir nog den enda. Datum är ännu inte utlagt, men det kommer. Jag har fått förfrågan om privatkurser, men just nu så räcker inte tiden till, att ha några sådana, även om jag skulle vilja.

 

Jag kan bara säga att just nu känns det så himla bra och det är så mycket kul som händer. Dessutom har jag jätteduktiga personer runt mig, så det känns härligt. Kan tyvärr inte avslöja något ännu, men det kommer.

 

Nästa kurs blir 4 dagar i Falköping och alla dagarna är fulla, det blir nog en del att göra, men så ska det ju vara på kurs. Ska bli kul att träffas igen.

 

Undrar ni över något, så är ni så välkomna att höra av er.

 

Må så gott, var ni än befinner.🙂😀😉😲😎🤩😘🙃

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tennis bevakar fåren i snöstormen

Inte kul tycker även fåren, snö igen.

Lammen tycker inte heller det är kul

Golfie på jobb i snöstormen

Touch vallar bort fåren i snöstormen

Hjälpredan Teddy på besök

Någon av hundarna vallade lammen till Teddy, som verkar fullt upptagen. hi hi

Våren har kommit även till fårhagen

Min goa lilla trio.

Lördagen den 5 mars 2011

Droppen dripp till droppen drapp, nu är det våååååår. Snön smälter för fullt och tyvärr med smältan och då kommer det hala, men helt OK, bara snön försvinner.

Hade en kurs förra helgen och det blev massor med arbete med hundar och förare, precis som det ska vara på en kurs. På måndagen då jag vaknade infann sig en sån där positvi känsla, då vi hade det också himla trevligt. Peter fotade lite och skulle skicka några bilder, men jag har inte sett till några, så vi får skippa bilderna från kursen.

Det har också varit en del vallning, denna vecka har det varit Touch och Smashie, som tränat. Anna-Karin passar på att träna i och med att hon fodrar fåren samtidigt.
Samma dag gick jag en lååååång promenad med hundarna. Det blev en sån där promenad, då man bara vill fortsätta gå, gå och gå. Hundarna var nöjda när vi kom hem, kan jag säga. Tog några bilder, som jag lägger in på hemsidan nedan.

Jag har lagt in en film under nyheter, när Touch vallar bort en tacka och hennes stora lamm. Dom går lite för sig själva, så jag brukar "peta" bort dom. Tyvärr blev det fel vinkel och jag försökte och försökte, men filmen kom aldrig på rätt köl, när jag la in den på hemsidan, men i datorn är den fin fin. Så vrid lite på huvudet, så ser du. Finns under fliken "NYHETER"

Fler är välkomna att komma ut och träna vallning, eftersom tackorna inte ska ha lamm i år. Ni är välkomna att höra av er. (Jag tar ut 100:-- + moms/ hund = Intrång)
Du kan aningen sätta in dom på PG 115 99 81- 8  eller betala då du kommer på träningen.

Må så gott, var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃

Hundarna på vallen hemmavid, då vi just startad vår promenad.

Övning på promenaden, sitta/ligga/stå stilla, då tåget susar förbi. Coola hundar.

Prästgårdsskolan, den första som fanns i byn. Fredrik gick sina första år där.

Passar på att lägga in en bild av Fredrik och hundarna från en annan promenad. (Det var han som gick i Prästgårdsskolan)

Här tog man betalt för inträde till gamla dansbanan. Man känner historien i väggarna.

Möte på promenaden.

Här går turen vidare.

Gamla magasinet. Detta blev jag erbjudan, att använda till mina får. Jag hade nämligen häst som stod hos denna bonde. Men jag avböjde.....

Fick en bild från Anna-Karin under promenaden, titta så fint Smashie vallar fåren. Så duktig....

Det har också kommit en bild från Jakob och Lina och detta är på Nemo, han är ju bara så lik Touch. Det har inget med promenaden att göra, men gullig bild.

Nemo och Bolt (närmast) Sååå fina vovvar.

Fredagen den 25 februari 2011

Nu känns det verkligen hög tid, att uppdatera sidan. Orkar inte kommentera vädret, alla vet väl hur det varit.
Istället kan jag kommentera, att en kurs har gått av stapeln, vi startade 7.30 på morgonen och slutade vid 18-tiden på kvällen. Man kan säga att det blev en "mycket" kurs, men ack så nyttig.
Det har varit en del träning i vallning och det känns kul. Lilla Milly (valp 2) har varit ute och vallat, så roligt, att se den lilla goa hunden och duktig var hon också.
Touch har tänt på rejält, hon måste lugna ner sig, men samtidigt är det kul.  Fotat med mobilkameran, som man ser lite halvdåligt i pga solen (eller om jag börjar se dåligt), men håll till godo iallafall. Klaga inte, titta inte på bilderna isåfall.😉
Fått också en del hjälp med djuren, vilket jag i allra högsta grad uppskattar. Just att kunna göra andra saker, samt jobba, det kändes det jättebra.
Idag fodrade Anna-Karin och Smashie hade varit riktigt duktig, det blir nog en vallhund av henne också.😀

Har också åkt på fortkörningsböter, ganska trist, körde 58 km/tim, där det skulle vara 50km/tim och vilka har inte gjort det??? Jag bara frågar.....det kostade iallafall 2.000:-- jippi....., fick ett infobrev, som sa att 1-10 km/tim kostar 2.000:--, så det kan bli. Bara att bita sig i läppen och gilla läget, mao betala.
Imorgon och på söndag är det kurs igen, tidig uppgång, så det här får bli en snabbuppdatering.

Må så gott var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🤩🙃
Solen skiner på TRION

Tennis hjälper till och ha koll, då unghundarna tränas.

Här hämtar Tennis fåren. Duktig Tennis.

Tränar Touch. Kallt kan jag lova.

Efter träningen med Touch, tar Tennis och Golfie hand om fåren, medan jag fodrar.

"Fikatime", kanske lite kallt, men det funkade.

Vi sparade "husen" för nästa kurs. Dagen efter såg det ut så här, det var vad, som blev kvar i fårhagen. :-)

Fredagen den 11 februari 2011

Man kan inte låta bli att börja med att kommentera vädret. Igår/Idag full snöstorm och massor med snö, som kommit igen.

Vi har haft en dryg vecka med riktigt bra bra väder. Det har varit några vänner/släkt, som kommit upp på gården och tränat eller bara för sociala umgänget. Mycket trevligt.
Vi har kunnat sitta ute och fikat i solen, en så härlig känsla.

Haft hjälp av Anna-Karin en dag i veckan, att fodra djuren. Samtidigt har hon tränat och det går framåt med Smashie  i vallningen. Anna-Karin är en duktig förare, så det kommer att bli jättebra. Hon och Smashie bara älskar varandra och passar så bra tillsammans.

Själv har jag också tränat mina hundar och den som har gått bäst är Tennis, av någon anledning. Lilla Touch har jag nu börjat med muntliga kommandon och jag bara gillar att träna henne. Hon är så vaken för det jag vill, den lilla plutta.

Så på lördag är det kursdag, vi får se vad vi hittar på, då det nu kommit massor med snö, jag får väl ändra på innehållet mot vad jag tänkt, så är det ju bara i februari.
På söndag är det kalas, då Teddy ska fira sin födelsedag och det är naturligtvis, jag som fixar den. Mysfaktor!

Nedan lite bilder från min mobilkamera, inte dom bästa, men dom kommer från hjärtat.

Må så gott, var ni än befinner er.
🙂😀😉😲😎🤩🤭🙃
Idag snöstorm, alla djuren låg inne då vi kom.

Alla måste ut, så jag kan ströa inne. Det blir ganska "grisigt", då alla ligger hela dagen inne.

2009 års Mini lamm vill in, hon duckar för vinden. Hon har blivit en stor fin tacka, storlock, glansig och fin päls. Hon har nr 90018

Tennis var arbetshunden idag och hon fick ligga inne, då det verkligen stormade ute.

När allt var klart fick dom andra två också vara med. Även dom ville ligga inne pga ovädret.

Min goa lilla TRIO.

Måste bara ta med bilder från tidigare i veckan. SOL!

Visst får man vårkänslor!?

Detta är också ett vårtecken.

Helt underbar dag ute på vallen.

I denna å/bäck är det öppet vatten året om. Hit kommer många fåglar, då vi också matar dom. Usch jag tycker jättesynd om dom i kylan.

Mina tre "hjälpredor" (heter det så?)

Kan inte låta bli att lägga ut en bild, en tid att längta till.

Lördagen den 22 januari 2011

Veckan som gått, har gått i förkylningens tecken. Lite jobbigt med små feber och ont i kroppen. Inte riktigt jättedålig, men ändå inte frisk och orken är borta.🤒 Men jag hoppas att kommande vecka ska kännas bättre. Därav har jag heller inte tränat mina hundar, vilket är synd, då det just nu är bra förhållande, plogat och fruset, finns några isfläckar, men överkomligt. Det är Tennis och Golfie, som gjort jobbet denna vecka. När man känner sig vissen, är det skönt med hundar, som bara fixar till jobbet, man behöver inte säga så mycket och det går ganska fort då.
Läste idag på morgonen i ATL följande artikel, faktist inte så roligt, jag har ju tyvärr sett några, så jag tycker det är bra, att det blir kontroller av myndigheten:

Fler kontroller av fårbesättningar

Länsstyrelsen i Stockholms län planerar fler kontroller för att komma till rätta med bristande djurhållning i fårbesättningar.

Problem med bristande djurhållning är större i fårbesättningar än andra djur i Stockholm län, rapporterar Sveriges Radio Stockholm.

Några av bristerna som förra året upptäcktes hos fårbesättningar var magra och undernärda får, skitiga får och får som inte klippts på länge, erfar SR. Men det är inte medveten misskötsel av djuren utan snarare att fårägarna inte har koll på regelverket, enligt länsstyrelsen.

Därför planerar länsstyrelsen att under 2011 genomföra fler kontroller av fårbesättningar och även hålla kurser för fårägare.
Stockholm har 665 fårbesättningar med total 14 000 får.

ATL  Lördagen den 22 januri 2011

Må så gott, var ni än befinner! 🙂😀😉😲😎🤩🙃

En längtan till sommaren.

Visst får man en viss känsla för dom.

Lördagen den 15 januari 2011

Haft massor att göra denna vecka, men jag har också hunnit med att träna och då i första hand lillTouch i vallning. Känns som det är på väg, att lossna ordentligt. Hon har ju bara tränats i 2 månader, så jag tycker det har gått fort med henne. Från att varit i kindergarden, till att vara en duktig arbets hund på denna korta tid, känns roligt. Men jösses, det är massor kvar, att göra.
Jag har haft lyxen, att få plogat halva fältet, känns så bra, att slippa skotta och kliva i snödjupet.

Så var det här tragiska med vargjakten, jag förstår för det första inte varför alla dessa jägare skall ut och smälla i skogen, alltså i 1000-tals. Tala om att stressa dessa stackars vargar och alla andra djur ute i skogen, det är inte försvarsbart och det kan väl ingen vettig jägare heller tycka. Dessutom på jaktens första dag lyckades man skadeskjuta 2 vargar, för sjutton gubbar (för det är väl mest det), lugna ner er, innan ni smäller av skotten, var inte så skjutglada, livsfarligt.........även för andra individer.
Den enda jakten som ska bedrivas, det är när någon varg kommer för nära husknuten, för där har den ingenting den ska göra, den ska vara i skogen.
Också något att ta hänsyn till är födan, hur den räcker ute i skogen, vi vill ju inte se djur, som ligger och svälter ihjäl, vilket kan bli fallet, om det är för många, men per dags dato är ju det inga problem, då det är så få individer.
En fin länk att förmedla:
http://www.youtube.com/watch?v=OI5_daFSIZY

Lägger ut kurserna på hemsidan, så ser ni hur det ser ut med platser.

Nedan lite bilder från dagens träning med Touch, fortfarande med mobilkamera, så håll tillgodo, man får vara glad för det lilla😉😀

Må så gott, var ni än befinner er!🙂😀😉😲🤩🙃
Touch lyssnar mer och mer på LIGG bakom djuren.

Touch på väg runt fåren

Touch går mjukt fram mot djuren (rusningarna har avtagit betydligt)

Touch vinklar...

Touch känner av superdraget till fårhuset och lagt sig mitt i draget. Hon är lätt att få loss.

Och ibland blir det allt lite för nära och då blir det fart på djuren.

Här föser Touch fåren, men det går inga långa sträckor......

Touch håller fåren vid matdags och det är "tryck" i dom, eftersom dom hör när jag häller upp kraftfoder. Dom är ju några stycken också.

Hon håller emot.... duktig skrutta...

Nu var det grönt ljus för fåren, att gå in och bråttom har dom. Vad är det man säger; Den som väntar på något gott osv. ....

Här har vi hungriga gänget.....

En lillskrutta får separat kraftfoder, då hon är så liten. Det är lilla lammtacka 10166, som var trilling till en första lammare tacka 80012, hon tyckte att hon hade nog av 2 st, den tredje orkade hon inte med. Alla tre lammen var lika stora, då dom föddes. Bagglammen blev stora och fina, men lillskruttan blev bara mindre och mindre i förhållande till sina bröder. Så hon får vara lilla maskotten och får eget foder serverat..

Fodrar även ute, Tennis och Golfie bevakar.

Halva fältet nyplogat igår, vilken lyx.

Även en väg över fältet är plogat, så jag kan ha fösning/drivning.

Hämtat hem hö, som stod ute på vagnen och det hade klarat sig riktigt bra. Men fåren är lika glada för ensilaget, som för höet.

Lördagen den 8 januari 2011

Nu är helgerna över (nästan i allafall) och vardagen snart tillbaka. Tyvärr kan man väl säga att mitt nya år startade inte så bra, men känner nu att jag landat och det börjar kännas bra igen.
Förutom jul och nyår, så har jag hunnit, att fylla år. Tack alla ni som skickat sms och hälsningar på FB, jag blev så glad så glad, det värmer.
Igår fick vi vallen plogad igen, så idag har jag tränat alla tre hundarna, Touch går fint runt till klockan 12 och har en mjuk start till djuren. Flankar fint också, ibland får jag säga ligg flera gånger och då får hon reda på det, att så får man inte göra.🙃 Vill gärna fram och stoppa dom i draget och det är ju naturligt. Så här långt gick allt bra. Försökte mig på fösning idag med Touch, men det är nog bara att lägga ner det ett tag till, gick inte bra. 
Golfie och Tennis var verkligen på och det kan jag ju förstå, jag ska försöka träna dom lite oftare. Just nu ligger alla 3 hundarna och sover gott efter dagens övningar, jag hör bara deras snusande.🙂 Mysigt!
 
Nedan lite bilder, som jag tagit med mobilkameran, tyvärr då Tennis och Golfie gick, var det skumt, så det blev inga bilder på dom. Kvaliten kan man ju ha önskemål om, men det är lätt att fota med den, då den alltid finns tillgänglig. Så håll tillgodo.

Ni som frågat om träning, både lydnad, vallning och jakt, hör av er, så hittar vi nog en tid för träning. Det går bra att träna även då det blivit mörkt, då det finns strålkastare.

Har även skickat ut mail angående kurserna.
Må så gott, var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃
Touch vallar. Det är inte lätt att både knalla baklänges med en skock får och en hund bakom och dessutom fota, något suddigt. men ni ser tror jag iallafall.

Vilka snöhögar, som ska bort.

Kämpigt att få bort all snö, men det gick.

Det här blir superbra för februari kurserna. :-)

Nu är det bara att träna: Vallning, Lydnad, Jakt, hör av er ni som har lust.

Golfie håller koll på djuren, medans det plogas utanför. Det var konstigt för både hundarna och fåren, då dom kom ut och all snön var bortplogad, såg lite snopna ut. :-) Fåren "knallade" runt snövallen för att kolla. :-)

Då vi möter människor och hundar, så sitter trion uppe på snövallen vid passering. (Det är trångt att mötas och sedan djupsnö)Tyvärr så stannar ju många och ska prata med trion.....inget ont menat av dom. Trion sitter alltid kvar ändå. (Med lite extra kommando)

Vi passerar ockå över en bro på vår prommis.

Bilden tagen från bron ovan. Änderna har sökt sig till ån/bäcken, då den har öppet vatten, så även matning av dom ingår i vår runda. Som synes mycket snö, så änderna har det inte lätt.

Vacker vy över vallen, under vår prommis. Lika jäkligt, då det är dåligt väder med snöstorm, ska jag väl tillägga. :-)

ETT GOTT ÅR
    önskar vi alla våra goa vänner!

Snöhögen blir bara högre och högre.

Torsdagen den 30 december 2010

Nu är julen över för detta året, lite vemodigt, kan tyckas. Jag tycker om julen och vi hade som vanligt jättemysigt, detta året kändes bättre än 2009, då jag "hann med", även om det var mycket att pyssla med. Det är tradiotion att samlas här, äta, umgås, frågesport och "paketgissning".

I mellandagarna har jag haft fullt upp med bokföringen, varför ska "alla papper" fixas sista dagarna på året, då man har hela året på sig.? Under 2011 ska jag försöka vara duktigare. (Det var nyårslöftet 2009 också och se vad som blev av det)😉

Obs! En dag kvar på det gamla året. Man ska väl se tillbaka  och jag tycker det har varit ett mycket innehållsrikt år, med massor av positiva händelser. Och flera av dessa kommer också att påverkas under 2011, som blir mycket spännande.

Nu är det dessutom plogat ute på vallen, så en viss träning skulle/borde man ju kunna också åstadkomma, goda förutsättningar. (Lydnad, får och vallning).

Kursinfo skickas ut nästa vecka.

Till slut vill jag önska er alla ETT GOTT NYTT!
Vi ses på nya året.  Ha det bra, var ni än befinner er.
🙂😀😉😲😎🤩😘🙃

         

Ett Gott Nytt År från oss.

Torsdagen den 23 december 2010

Kallt Kallt Kallt, senaste dagarna har det varit -21 grader.
Har varit lite orolig för djuren, men dom kurar ihop sig och stannar helst inne. Dom har fått mat även ute, så dom kan välja. Det ser ut som dom klarar det bra och hundarna likaså, det är väl jag som tycker det är svinkallt och biter rejällt i kinerna.
Alla tre hundarna har varit på Albano och blivit vaccinerade och det känns skönt, nu är det klart.
Nu går vi in i julledighet och ska försöka koppla av och bara umgås. Julafton är som tradition, att samlas här.
Nä, nu måste jag nog fortsätta, tog bara en liten paus mellan alla sysslorna.

GOD JUL och ta hand om varandra, var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃
Alla tre hundarna på Albano, för vaccination.

Syskonkärlek, Tennis klämmer ihop sig med Golfie i hennes korg. Vilka lustigkurrar.

En vacker vinterbild från vallen av mina tre hundar.

Hundarna verkar inte bry sig om, att det kaaaallt.

Söndagen den 12 december 2010

Oj Oj, nu rinner dagarna på snabbt, det märks nu att julhandeln är igång och man ser många som redan inhandlat granen.
Kursen som skulle ha varit förra helgen blev båda dagarna inställda. Jag tycker det är lite för kallt, att stå ute en hel dag i -10 - 12 grader och så mycket snö. Vintern kom alldeles för snabbt och för tidigt, jag hann liksom inte med allt som skulle varit gjort och förberett även för "kalla kursdagar", men det kommer ju ett nytt år med säkert kall vinter och mycket snö.
Till er alla som frågat, så har jag ännu inte lagt ut kursinbjudan, men alla datum är planerade.

Har också tränat lilla Touch på fåren och det är bara så roligt. Ligger så fint i balans och driver djuren. Hon har haft en stor flock, så här långt, men jag skall dela av så att hon får en mindre flock också.
Har läst en del på nätet om ett ev nytt VP, där hunden skall agera själv så mycket som möjligt, utan kommando. Tänkte jag skulle göra en liten film om mina vuxna hundar i arbetet med fåren, nu när det är vinter och det ska fodras, lite kul att ha. Annars ligger det en film ute med Golfie (under nyheter), då hon flyttar alla tackor och lamm, tämligen självständigt.

Ha det bra, var du än befinner dig i julrushen, hemma eller ute på shopping.
🙂😀😉😲😎🤩🙃
En jättekall vinterdag, men vackert.

Tisdagen den 1 december 2010

Jaha, då har vi just nu den kallaste dagen hittills i år - 15 grader och i natt var det -20 grader, man kan ju börja undra.......
Jag har ställt in vittringsdagen på lördag, det går inte att genomföra den under dom omständigheterna. Men eventuellt ser det ut till att kursen på söndagen kan genomföras.
Vattnet hos fåren har frusit och det är ju inte så kul, men det skall lösa sig genom att sätta till värme på ledningarna, kul kul 😥

Har tränat lite med lillTouch och hon är en lättsam typ att arbeta med. Hon hjälper mig också att hålla fåren, då vi ska fodra. Gillar henne, jättemycket!

Igår var jag och köpte lite julklappar, nu börjar verkligen känslan av jul infinna sig. Det är en mysig tid vi nu går till mötes.

Må så gott, var ni än befinner er!
Var snälla mot varandra!
🙂 😀 😉 😲 😎 🤩 🙃
Foto ute på vallen! Man ser ovädret har just "dragit vidare" och klarblå himmel uppenbarar sig.

Söndagen den 21 november 2010

Efter en härlig varm dusch, börjar jag nu att tina upp. Haft kurs i helgen i 2 dagar och det blev långa sök på alla hundarna. Idag fick dom 2 sista hundarna gå i mörker. Det är något speciellt med mörker sök, hundarna gillar det jättemycket. Vi har haft ett ganska så tufft väder, men det gör inget, då man arbetar med jätteduktiga figuranter, förare och hundar. Ni är verkligen superduktiga.

Under veckan har Touch fått jobba med fåren, då jag fodrat dom, hon har "växt" jättemycket, just att få vara med själv och ta ansvar, det har ju alltid dom vuxna hundarna som fått göra det, i början undrade hon var dom andra var. M.a.o. borde hon fått göra det här för länge sedan, men man lär så länge man lever, som det heter.

För att inte förglömma vara jag förra helgen i Falköping och det är samma sak där, jätteduktigt folk. Vi hann med alla hundarna under den ljusa delen, då en hund hade lydnad och var på plan p.g.a. skada. Fungerade jättebra att åka till klubben efter vi var klara i skogen. Sista dagen var vi i samlingsrummet på vandrarhemmet, vilket fungerade också jättebra. Det var nog jag och Ann överens om, det skulle vi göra flera gånger. Vi tränade massor "du och jag leken" med hennes hund Albin.

Nä, nu ska jag "slänga" mig i soffan och bara vara. Känns skööönt.
Må så gott var ni än befinner er. 😀🙂😉😲😎🤩😘🙃 

Lördagen den 13 november 2010

Imorgon är det sista kursdagen här i Skövde/Falköping. Imorgon bär det hemmåt. Det har varit en del att göra, men idag tyckte jag det gick riktigt bra. Tyvärr, har det evigt regnande, gjort så man känner sig lite frusen, men ok då!!!!
Medan jag varit borta har Jocke (som har Jet) och Anna-Karin (som har Smashie) tittat till mina djur och det känns skönt, att dom är i goda händer, fast jag ser framemot att åka hem och träna på mina djur och även sköta om dom.

Må så gott, var ni än befinner er!
🙂😀😉🤩😘🙃

Torsdagen den 11 november 2010

Resan till Falköping gick alla tiders, som tur var, då det verkligen hade varit rejält oväder tidigare på dagen.
Kurs hela dagen i Skövde. Massor med snö, men jag tror, att det kommer att försvinna, då det är flera plusgrader. Det var blandade uppgifter idag, men det är en hund, som jag vill framhålla och det är Diezel och hans matte Annika, vi hade ett nytt moment idag och det var framåtsändande, som gick bara så supert (tränade även tungapporten, som fungerade jättebra).
Imorgon är det skogen, som gäller, så får vi se hur vi tar oss fram och till den.

Må så gott, var ni än befinner er.
🙂😀😉😎🤩🙃
Mina tre hundar på bryggen, efter att Tennis rusade ut på bryggan och förstod inte att det var tunn is, under snön, utan hamnde i plurret, hon kom snabbt upp. (Vaken syns nedanför bryggan) Det fina var att hon gjorde inte en min av att inte vilja gå ut på bryggan igen. (se bilden) Tuff liten tjej!

Onsdagen den 10 november 2010

Idag ska jag åka till Falköping för att ålla kurs i 4 dagar. Jag måste säga att ibland har man änglatur. I förrgår körde vi ner dom sista slaktdjuren till slakteriet och förberedde djur hos grannen för avhämtning igår. Och igår har det bara varit snöstorm och halkigt hela dagen, vilken tur att snöstormen kom mellan dessa dagar. 😎
I lördags var det träning hos mig, det var Jocke med Jet och Anna-Karin med lillSmashie. Dom jobbade i 25:an, medan jag tränade mina hundar i stora hagen.
 Efter det satt vi och fikade i solen, jättetrevligt och mysigt. Alla var jättenöjda med dagen.
Det kommer att vara träning hela vintern, då det också ska plogas på lilla vallen.

Må så gott, var ni än befinner er.
Njut av dagen och känn sol i magen.
🙂😀😉😲😎🤩🙃

Fredagen den 5 november 2010

Tillbaka hemma igen, med massor av tankar och inspiration.
Tyvärr var det ju riktigt dåligt väder med både regn och blåst i 2 dagar av 3 på kursen, det kunde jag ju varit utan.

Så igår sken solen här hemma och det kändes bara så gott, var ute och tränade lite med mina hundar och mer ska det bli. Är så glad för mina 3 goa och fina hundar.

Närmast på agendan är att hjälpa en grannbonde i helgen och sortera alla djuren, då ett 80 tal ska på slakt. 
På måndag åker dom sista av mina tackor till slakt. Känns lite jobbigt, då många av dom är gamla trotjänare, men nu är det så en gång, då man har djur.

Må så gott, var ni än befinner er.
Var snälla mot varandra, livet känns alltid lättare då för alla parter.

🙂😀😉😲😎🤩🙃Tisdagen den 2 november 2010

Är på kurs för Bobby D.
Igår var vädret behagligt och vi tränade på massor, som måste fixas, mycket nyttigt.
Idag var det för jäkligt, regn och blåst. men allas humör var det inget fel på. Vi fortsatte idag, att träna singling, delning och dubbelhämt. Är mycket nöjd med hundarna i det avsendet.
Bobby fick även ´kika´" på Touch och tyckte fortfarande att hon var "puppie", vilket jag håller med, hon är mycket barnslig. Men på em så tyckte Bobby, " Now she is a dog", lillfjösan.
Jag inser också, att det är mycket nyttigt, att gå på en kurs för en så otroligt fantastiskt instruktör, som är kanske världens bästa både som förare och instruktör. Han är mycket engagerad i varje ekipage och drar sig inte för att "köra" hunden själv, vilket jag är imponerad av.
Imorgon är det först kursdag och så hemresa. Nu längtar jag efter, att få komma hem och träna. Nu finns det ju djur, att träna på igen.

På måndag går sista tackorna till slakt och sedan är det lugnt.

Skall försöka att lägga ut på sidan betr. vallhundsträning.

Må så gott, var ni än befinner er.🙂😀😉😲😎🤩🙃

Måndagen den 25 oktober 2010

Stort GRATTIS till alla valparna, som idag fyller 1 år.

önskar alla vi.

Tänk ändå att det är ett år sedan dom små liven föddes. Jag ser dom alla framför mig fortfarande, då alla var så glada, positiva, gosiga och framåt små valpar.
Massor med kramar till er alla från oss.

LillTouch önskar alla sina syskon ett stort GRATTIS!

Söndagen den 24 oktober 2010

Ombyte av väder, idag ösregnar det och med det försvinner resten av snön.
Igår togs våra djur hem från bete (dom har utfodras där) och det kändes skönt med tanke på väder, att dom kan välja, att gå in eller vara kvar ute. Det tycker jag är det optimala djurhållningen, det är bra för djuren, att själva välja.

Nästa söndag åker vi på kurs i 3 dagar för Bobby Dalziel, skall bli så himla roligt, ser verkligen framemot det.

Såg att bilderna på gårdagens uppdatering inte kom med, så dom kommer idag.

Håll tillgodo!

Må så gott var ni än befinner er.
😀 🙂 😉 😲 😎 🙃
Här "berättar" Golfie för gammelbaggen alias Kungen, att "Nu ska vi gå", vilket han först undrade över.

Det var nog inte så mycket, att snacka om, Golfie driver iväg mot transporten med dom.

Lördagen den 23 oktober 2010 Kl 10.15

Vitt Vitt Vitt, så ser det ut hos oss. Normalt då den första snön kommer, så försvinner den lika fort, men inte denna gång, det är såpass kallt och det kom ganska mycket snö. Vill inte, vill inte, vill inte, att det redan nu ska vara vinter, jag har inte tid med den just nu.
I veckan, som gick hjälpte vi en granne, att lasta 48 baggar mellan 1 o 5 år gamla, på em lastade vi 37 tackor. Det gick som vanligt bra och i dom här situationerna är jag glad, att ha 2 st hundar, som kan jobba, som vanligt var det Golfie, som fick dra det tyngsta lasset, ja, vad skulle man göra utan hundarna.

Inbjudan till valpträff gick ut igår till alla valpköparna och jag hoppas att så många som möjligt, kan komma. Håller tummarna.

Så fort jag hinner lägger jag ut, om träning i vallning. Det går jättebra, att valla fast det är snö, då det kommer att plogas  på lilla vallen.

Så en artikel jag läste i morse, jag säger bara det, det finns folk till allt. (Vill du kommentera, så skriv i gästboken)

Nedan en bild, där Golfie flyttar kungen, en 5 år gammal bagge, som vet att han kung.

Må så gott, var ni än befinner er😀😉🙂😎
🤩 🙃

Lördag 23 oktober 2010

Fårplågare avslöjade genom mobilfilm

Två män som i somras stal och hänsynslöst misshandlade en lammtacka har åtalats för bland annat djurplågeri, skriver Gotlands Allehanda.

Det var i mitten av juli som männen stal gutefåret ur hagen i Eksta. Tackan återfanns senare i Bisby innerstad iklädd en t-shirt. Hon var då mycket stressad och svårfångad men kunde återbördas till sin ägare.

De två män som nu åtalats greps i slutet av augusti i ett helt annat sammanhang. I den enes mobil fanns en filmsekvens av hur de båda männen tar ett får ur en hage. De tejpar ihop hennes ben och mun, vrider om huvudet och krokar upp henne på en träpinne. På filmen får tackan också ett kraftigt knytnävsslag samt slag med en träpinne.

Filmen kunde kopplas till fårstölden i juli och åtalet gäller både djurplågeri och stöld. Åklagare Charlotta Stege Unger anser att männen utsatt tackan för stor stress och lidande. Enligt Gotlands Allehanda har den ena mannen erkänt stöld och den andra har delvis erkänt djurplågeriet.

Tackans ägare Katarina Almén säger till tidningen att hon inte kan fatta att sådana människor finns men att det känns skönt att de nu är fast. Vad gäller tackan trodde hon först att hon skulle tvingas slakta henne. Om hon fått i sig något otillåtet foder skulle hon ju inte kunna användas i avel. Efter sex veckor i karantän kunde dock tackan återförenas med sin flock. Men även om tackan är mycket glad åt att ha fårsällskap igen har hon förändrats, berättar Katarina Almén. Före plågeriet var hon tam och sällskaplig. Nu är hon skygg.


Tisdagen den 19 oktober 2010 Kl 13.00

Det har varit många roliga händelser sedan sist jag skrev.
Det är speciellt en händelse, som jag är jätteglad för, men skriver om det senare.
Jag har hunnit att vara ute hos lilla valpen Millie på hennes och hennes matte o husses gård. Djuren var riktigt trevliga efter förra gångens invallning, som jag tyckte var rejält jobbigt, men kanske allra mest för Golfie. Men i torsdags, så var dom som små änglar och gick så fint, känns riktigt roligt.
Här hemma har det hunnit att vara 2 kursdagar och riktigt roligt och hundarna hade upplägg och gick så himla bra.
Och vinterdäcken är nu på, känns också jättebra med tanke på vilket busväder som komma ska. Jag ska också "vintra in bilen" i form av element och rattmuff, då kan man vänta på vintern.
I och vid fårhuset har det hänt saker varje dag och det känns som jag ser ljuset i tunneln. Jättemycket att göra, men det känns riktigt bra och när man ser det färdiga, så blir man så nöjd, men det är en del fortfarande kvar.
Så tusen tack till Sophie Ödman http:///www.gelzagebora.se, som räddade mig genom, att jag fick låna hennes häst transport, då min ordinarie var upptagen. Tack för att ni finns både du och Peter och förresten alla mina andra goa vänner, som jag håller av.
Jag har också hunnit, att vara med då Sophies "valpar" skulle röntgas, det var jättekul, att se nästan hela kullen. Mycket trevliga rottisar. Plötsligt var det en som hoppade upp och skulle ge en puss och det var lilla Alva, hon är ju bara min lilla favorit. Har liksom "konektat" med henne. Tänk så det kan bli..........😀

Nu kommer jag att kunna träna även mina hundar framöver, vilket jag verkligen ser framemot.
Jag kan också erbjuda andra, att få träna. Håll koll på Kurssidan, så skriver jag in info eller en flik under. Skall också skicka in infon till SULV hemsida. Tanken är att ni kan ringa och boka tid för att träna.

Den 25 oktober fyller mina valpisar ett år, det är otroligt, vad tiden går fort. Skickar info till er om aktiviteter, så får vi se vilka, som kan vara med, jag hoppas så många som möjligt. Jag har sett alla valparna som unghundar, utom 2 hanar, men jag får bilder på dom, så jag ser dom iallafall.

Må så gott och njut av dagen, var ni än befinner er.😀🙂🙃😎🤩

Onsdagen den 6 oktober 2010

Oj Oj, nu är vi redan inne i oktober månad.
Det är fortfarande mycket runt oss:
Alla lamm som skall slaktas, är nu slaktade och det har gått jättebra. Imorgon hämtas kött, för dom som beställt.
Sålda livdjur hämtade och allt gick jättebra.
Tyvärr blev tackorna kvar, som egentligen skulle slaktas imorgon, men vi jobbar på det.
Alla skinn är nu saltade, så hej o hå.
Jag säger bara det, vilken tur att jag har hundarna och då speciellt Golfie, som gör mycket grovjobb med glans.
Så nu är det bara resten kvar.....😉

Vill bara säga till alla er, som väntar på mail och sms, var lugna, då det blir mer stillsamt här, så ska jag ta tag i det. Det kommer, det kommer........

Må så gott, var ni än befinner er.🙃😀😉😎🙂

Måndagen den 20 september 2010

Jaha, nu är det dags, att uppdatera sidan igen, känns det som.

 

Var i Karlstad förra helgen, supertrevligt, att träffa både kända och okända deltagare. Som vanligt många roliga skämt och skratt, jag kände igen miljön, absolut.😉

Det var kul, att se hundarna och nykomlingarna Viktoria och Sandra, som hade var sin rottis, som gick såååå bra. Varje gång jag möter så trevliga rottisar och där förarna har fin koll på dom, då blir jag verkligen glad, det behövs.

Har fått en inbjudan igen till våren och jag kommer så jättegärna tillbaka er. Till slut vill jag tacka Tina Bäcklund, för bra information och planering.

Jag tog inga bilder, men jag vet att någon gjorde det, sänd gärna över dom vid tillfälle och tid.

 

Så hemma 2 dagar och sedan vidare till Falköping och där var det en dag lydnad (Skövde BK)och tre dagar sök. Det var ganska blandat med vädret, en del regnskurar, men det märker man inte så mycket av då man sätter igång och jobbar. Det flöt på riktigt bra och det blev mycket gjort med både förarna och hundarna. Dessutom bjöds det varje dag på ”hemmabakat”, tack till Alexandra Johansson och Annika Kroon och ett extra stort tack till Annika, som håller i planering och ekonomi, så det flyter på. Dessutom gjorde Annika och hennes hund Två Kronors Diezel den bästa lydnaden någonsin. Så nu är det tävling på gång antar jag ………Vi håller också tummarna för Alexandra Johansson till helgen med en uppflyttning till ELIT i söket. OBS! Han gåååår bra Alexandra.

Även dom andra gjorde framsteg.

 

På kvällarna åkte jag ner till klubben och körde lydnad med mina tre hundar och naturligtvis, var det lite spännande med LillTouch och hon visar verkligen framfötterna. Jag känner att nu måste jag ta mig i kragen och träna henne, för det finns potential i henne och en glädje att jobba, men det är samma för dom andra två. Lydnad och all hundträning/inlärning ska byggas på glädje, det är min filosofi.

 

Hemma idag och tar en ”fixardag”, som jag önskar skulle innehålla alla dom timmar, som jag skulle behöva för att allt ska bli gjort, men det gör det inte, så det är bara att gilla läget, att dygnet endast har 24 timmar.

Imorgon ska jag ut till Millie och hennes matte Husse Mona och Lennart och valla in lite djur, för kommande träning.

Nä, nu måste jag fortsätta med fixandet, så det blir något gjort.

 

OBS! NY kurs helg 23 och 24 oktober.

 

Var snälla mot varandra, man kommer så mycket längre med det.

Må så gott var ni än befinner er.🙃😀🙂

 

 

Golfie i utgångsposition

LillTouch i utgångsposition

Tennis i utgångsposition

LillTouch på andra sidan hindret på väg tillbaka.

Tennis på andra sidan hindret för att hoppa tillbaka.

Golfie på andra sidan hindret för att hoppa tillbaka.

Kom igår en trevlig hösthälsning från killarna i norr Bolt (höger) och Nemo (vänster). Lille Nemo ser ut som Touch, men man ser att på ena benet har han Tennis bruna färg. Som Jenny M (skickade bilden till henne, då hon känner att hon är delaktig i kullen) sa, vackra små vovvar. Och jag som uppfödare håller med.

Tisdagen den 7 september

Nu är jag tillbaka igen -)
Hunnit att "avverkat" en 3 dagars kurs i helgen, som gick.  Det var många deltagare, då några tog en dag och några 2 dagar och så dom som gick alla tre dagarna. Jag säger bara det, att alltid är det något nytt man upptäcker och så också var det denna helg, jag tror alla tyckte det var lite spännande.

Har inte blivit så mycket träning, men gjorde det igår, Anna-Karin var ute med lillSmashie och det finns något där, som vi kan göra något av. 😉
Dessutom passade vi på dessemellan att gräva fårskit, kolla djuren, ta en fika, effektivt kan man säga.
Var jättenöjd med Golfie, sådär med Tennis och lillTouch artar sig. Hon gör ett framsteg varje gång och det känns så kul.

Det som nu knackar på dörren är en kurs i Värmland nu till helgen, känns lite som att komma hem igen......värmlänningarna förstår vad jag menar.😀

Har lagt ut en ny kurshelg efter önskemål från kursare 23 -24 oktober. Anmälningar har redan kommit in, men det finns platser kvar.

Må så gott var ni än befinner er och se det positiva i tillvaron, vi har så mycket, att vara tacksamma för. 🙃🤩😎😲😉😀🙂

Golfie har koll, då vi är på väg över vallen till fåren.

Tisdagen den 31 augusti 2010

Tänk, att det är sista sommardagen, känns lite vemodigt, imorgon är det höst......men det kan bli bra också.

Här har det varit en del träning och jag har haft sällskap i träningen, skall träna ikväll också.

Försöker att hinna med så mycket som möjligt, eftersom kurserna drar i gång på fredag. Först ut är 3 dagar här hemma, nästa vecka bär det iväg till Karlstad.

Ha koll på uppdateringar av kurserna, då det är förändringar under tiden, så ha koll.

Har också fått förfrågan om att sälja livdjur, det är kul (gjorde det förra året också).
Finns det någon som är intresserad av att köpa kött, skinn eller rökt fiol, så hör av er.

Må så gott, var ni än befinner er.😀🙃🤩

Det är så himla kul, att träna LillTouch, ena dagen går det så superbra, nästa dag är hon galen. :-)

Fredagen den 27 augusti 2010

 

Nu har vi landat i vardagen igen (och hundarna verkar tycka det är skönt, det blev som vanligt igen), efter att Janna Oulie och hennes 4 hundar har varit här i en vecka. Det blev ju en del vallning och socialt umgänge.

 

Nu har LillTouch också släpps på får, vilket var/är jätteroligt och jag ser en utveckling för varje dag som går och är nu taggad att träna. En lättsam typ, som slår fint ut, så jag får nog vara försiktig med det, men går fint mot djuren.

 

Vi tränade idag, Tennis och Golfie går för ”full maskin”, så det är sakta träning, som gäller för båda mina vuxna hundar. (Lydnaden verkar börja sitta)

 

Igår var också syrran Millie och hennes matte och husse hos oss och jag släppte henne på får också för första gången, hon är inte helt tänd, men redan andra gången visade hon fina takter. Även hon gjorde i början snabbrusningar, men lugnade betydligt ner sig andra gången.

 

Har fått bilderna från Peter, riktigt kul, skall lägga in dom i en egen flik ”Tidigare kurser” ---”SÖK Läger augusti 2010”
Dessutom förärade Peter ett antal seckatörer (vet inte om det är rätt stavat), han tycker nog att vi behöver dom i sökskogen.😀 Du är bara super Peter, tusen massor av tack. Tyvärr har hans hund Ninja fått ont i ryggen, men jag hoppas det ska gå fort över, jag håller tummarna.

 

Också en massa andra roliga saker har hänt, men det återkommer jag till.

 

Må så gott, var ni än befinner er. 🙃 😎 😉 😀 🙂

 

 

 

 

 

 

LillTouch mot fåren

LillTouch igen men runt fåren

Fredagen den 13 augusti  (usch vilket datum)

Igår målades det hela dagen i köket (kul va?)
Teddy var gullig, att kolla djuren, vilket sparade en del tid. Han diskade ur alla baljorna och fyllde på vatten och även i alla dunkar. Så tacksam Teddy, love you!

Idag är det full fart på att ställa tillbaka alla saker på sin plats och fy vad man samlar på sig damm, men nu ska det bort. Det är vad jag ska ägna denna dag till.
Hundarna tycker det här är tråkigt, men dom får sina cykelrundor iallafall, för kondisen måste man ändå hålla uppe

Så till en så rolig nyhet Alexandra Johansson med Storm tävlade sin första elit tävling och får cert på  602 poäng. Det är så roligt med tanke på deras start från kurs i allmänlydnad för att få Storm att lyda till cetr på första Elittävlingen. (Alla såg honom som en "besvärlig" hund, kan jag säga)
Jag kan ju inget annat än jubla, då Alaxandra har varit otroligt duktig under resans gång, men det har varit tufft ibland. För att få cert gäller ju att man har en bra lydnad och den tycker jag har varit förhållandevis lätt att träna in, då Storm äntligen "landande".
Om inget oförutsätt händer, så har ni många cert framför er med tanke på grunden, som ni har.
Stort G R A T T I S och kram till er båda!

Må så gott, var ni än befinner er. 🙃😀
Alendra Johansson och Storm.

Onsdagen den 11 augusti 2010

 

Jaha, nu var det sista sommarlägret för detta året till ända. Kändes lite vemodigt, men nu är det hösten som snart är på intågande. Jag tycker hösten är en mysig tid, så jag njuter av den också.

 

Så till lägret, det blev många goa skratt, vilket gäng. Jag åkte hem med ett leende på läpparna kan jag säga. Jag tror vi levde upp till, ”kör så det ryker”. Fått så fin feed back, kom ett sms i morse från Ingela, där hon skriver:”Tack för ett kanonläger igen”, tusen tack själv säger jag bara. Har väntat på bilder från Peter, men dom kom inte idag heller, så jag skriver i alla fall lite på hemsidans nyheter.

 

Väl hemma, så fick jag för mig att måla om i köket, så allt åkte ner från väggarna och fram med kylskåp/frys osv. Är just färdig med all spackling och imorgonbitti blir det måla av.

Vad är det man säger grundjobbet tar längst tid.😉

 

Må så gott, var ni än befinner er.🙃😀

 

Tennis spanar på fåren ute på vallen. Kolla koncentrationen. Här skulle man kunna fota hur mycket som helst, utan att hon märkte något.

En så fin bild på Tennis, som har koll på djuren, nere på vallen. Foto: Teddy Mellin

Torsdagen den 5 augusti

Hade en sån jättemysig dag ute hos fåren (igår). Min älskade Teddy kom ut och hjälpte till. Flyttade över djuren från en hage till en annan. Fick jättemycket hjälp och så fotade han en del också, vilket är jättekul. Love You!

Nu är det packning som gäller, då det är sökläger igen. Sedan kommer lite ledighet, hoppas jag.

Må så gott, var ni än befinner er! Njut av det lilla, det berikar!😀🙃

Flyttar Djur. Foto: Teddy Mellin

Lördagen den 31 juli 2010
Idag har vi flyttat våra får och lamm, samt även grannens tackor (50st).
Våra djur skulle upp till en hage ett stycke bort och jag lät dom "friäta"= att på vägen så stannar vi, så djuren kan äta, det tar längre tid, men samtidigt är det nödvändigt, då det är dåligt med bete. Jag gör så istället för att stödfodra, som många har börjat med.
Det var Tennis som fick vara "arbetsmyra" på det. Det är inte så lätt att se alla djuren i det höga gräset, men jag lyfte upp henne, så hon såg dom.
Golfie fick valla grannens djur, som skulle upp på en kärra och köras hem. Som han sa då det var klart: "det här gick ju som smort" och det gjorde det.

Det jag kan säga är att jag måste börja träna, då det emellanåt är lite si och så med lydnaden, men hundarna vet vad dom ska göra på jobbet ........

Tennis har koll på djuren ute på vallen. Hon sitter på en sten och har kollen.

Fåren, någonstans därute är Tennis. Fotografens skugga ska ju inte vara med, men jag är ingen mästerfotograf.

Här är några "avstickare", som måste vallas ner på vallen. Det är Tennis huvud som syns, så detta är hennes vy. I huvudet på en vallhund = FÅR.

Och så lilla Touch, som inget arbete har ännu, fick springa efter bilen, men hon sprang hela tiden före och det var bra, för då såg jag henne, hon tycker att det är jättekul........
Min lilla TRIO ligger helt utslagna, det känns så skönt, då hundarna är nöjda.
Det var lite från vår dag. Imorgon ska vi stiga upp tidigt, då det är aktiviteter.

Må så gott, var du än befinner dig.🙃😀😉
LillTouch framför bilen, som hon tycker är jätteroligt. Även dom andra två tycker det. Det är ingen lång sträcka...........som dom springer.

Fredagen den 30 juli 2010

 

Hemkommen från en vecka´s lydnadsläger, med massor av hundträning och duktiga förare. Det var jätteroligt, att se hundarna och förarnas utveckling.

 

Lille ”Balbin” med sin förare Ann Lindberg gjorde verkligen stora framsteg, det blev så bra. Ann var också kvar på söndagen, då hon hade lite tid kvar från föregående dag och det gick så supert. Även Nina Fredriksson och Elsa Barvall stannade kvar, så vi hade lite teori, innan vi skildes åt på söndagen. Dom andra åkte dagen innan.

Kanske för mig. var det roligaste att återse 3 av ”mina” valpar och dom var så fina, så fina och massor med go i, det höll alla med om. Det var tik 2, Millie, hane 1, Trippel och hane 4, Lilleman/Mini. Fick ett sms från Elsa som har Lilleman, att hon tänkt på hemvägen: ”vilken fin liten hund jag har” och jag kan inget annat än hålla med. Talade med Nina som har Trippel idag och så många superlativer över lägret var det länge sedan jag hörde, så hon har satt upp sig till nästa års läger. Hennes Trippel är också en mycket fin hund med stor koncentration i. Men båda dessa förare är ju mycket rutinerade.

Just att se en så duktig/rutinerad förare som Nina, få nästan tårar i ögonen, då jag gick med hennes hund Gårdvallens Trippel, därtill aha-upplevelser, det blev jättekramen, då jag var färdig. Känns verkligen att man får ”feed-back” på upplägget. Skall bli så roligt, att se utvecklingen på valparna framöver.

Kommer en del bilder på respektive ”valps” sida. Jag har varit dålig på att uppdatera sidan ”tidigare kurser” osv, men under veckan så ska det ske lite varje dag.

 

En så vacker och fin Gårdvallens Trippel

En vacker Lilleman/Mini Gårdvallens Spin. Kärt barn har många namn.

Det här är söta Millie. Gårdvallens Milliecent. Ett litet yrväder med mycket go i.

Mina hundar hade träning i början på veckan, men sedan räckte inte tiden till, då en av valparna behövde mycket tid.

Lilla Touch var för första gången på lydnadsplan denna vecka, åh, vilken liten pärla, superkoncentrerad på vad vi gjorde och hon är alltid glad, jag kan inget annat säga, än att jag är såååå nöjd och glad för henne. Tränade även Tennis, som gick bra första dagen, men var lite ”rörigare” andra dagen, det brukar vara så, efter ett långt uppehåll. (nästan ett halvår).

Som tur var hade jag cykeln med mig, så vi kunde cykla varje dag, så dom fick motion i alla fall.

 

En typisk "cykelturbild" av min gulliga trio.

Det sker anmälningar till kurser, så ha koll på sidan, då det gäller förändringar.

Jag bestämde mig tidigt i år, att ändra på V 29 för nästa år, att ta hälften lydnad och hälften SÖK, nu har det har varit ett jätteintresse för lydnaden, så nu är det flera intressenter än platser.

Ni som har intresse av lydnaden eller söket nästa år, hör av er, så jag ev kan planera om det hela. (Man är ju inte sämre, än att jag kan ändra mig)

 

Må så gott, var ni än befinner er.🙃😀

Avslutningsvis vill jag TACKA Annika och Diezel för den fina kylbagen, jag fick på lägret. Så gulligt av dig Annika. Nästa resa blir absolut med Resia.

Tisdagen den 13 juli 2010

Just inkommen efter en varm cykeltur, den blir bara kortare och kortare för varje dag. Innan vi stack ut nu på fm så var det strax under 30 grader i skuggan, vi är ju inte så vana vid sån här värme under så lång tid.

Igår då jag kom till djuren flåsade en del av dom med öppen mun, vilket verkligen talar om att ta det försiktigt med dom.

Flyttade ca 50 tackor hos en grannbonde och jag använde Tennis. Vi såg inte djuren i hagen, så jag skickade ut henne och hon försvann ur synhåll och efter en liten stund kom hon med alla djuren, så fint. Dessa tackor ska lamma nu i slutet på augusti, så det gäller att vara försiktig i värmen, allt gick så lugnt och fint till, en bra känsla, duktig hund Tennis.

Idag är det vatten till djuren och så arbeta på em. (Är skyldig några timmar, som jag tänkte täcka upp idag).

Må så gott, var ni än befinner er. Var försiktig i värmen!😎😀🙂🙃
Tennis på väg ut för att hämta djur.

Måndagen den 12 juli.

Fortsatt het dag, skall komma åskskurar på eftermiddagen, kan ju vara skönt.
Även denna morgon en cykeltur, jag tror den som uppskattar det mest är lillTouch, hon hoppar och skuttar lyckligt hela vägen och förstår inte varför vi inte kan fortsätta, hon tycker det hela är lite för lugnt.

Senare i em ska vi flytta djur till en bonde, som har sina djur på bete inte så långt från oss. Dom ska gå på vägar, genom ett bostadsormråde och är inte så vana vid att bli vallade. I den här värmen är jag glad, att jag har 2 st fungerande hundar, som kan byta av varandra.

Må så gott, var ni än befinner er🙃

Det är varmt även för lammen. Varför resa sig, då man kan ta "drinken", liggande.

Söndagen den 11 juni

Heta dagar till tusen. Har varit på en kort cykeltur, så där lagom, så hundarna fortfarande är i gång. Vi skall sedan idag upp och flytta djuren till en annan hage, men det är inte så långt, som tur är.  Flyttade upp dom i början på veckan och jag kan säga, att det gäller att ta det mycket lugnt, dom kastade sig över vattnet, då dom kom till den nya hagen.

Jag tänker på alla vallhundstävlingar, som genomförs med långa hämt, inte så klokt tycker jag. Är vi så tävlingssugna så att det ska gå ut över djuren? Det är just nu en debatt på SVAK:s forum, i ämnet. Jordbruksverket har antagit en ny bestämmelse, att vi måste ha veterinär på våra tävlingar. Från SVAK:s sida (medlemmar) tycker vi det är onödigt, då vi är djurskyddsmedvetna.........är vi verkligen det, då vi genomför tävlingar i 30 graders värme, där djuren får gå flera gånger. Vart tog det sunda BONDFÖRNUFTET vägen i allt tävlande?????.

Må så gott, var ni än befinner er! 
Fåren i väntan på att flyttas till en annan hage.

Blommor i sökskogen. Jag trodde dessa var en "raritet", tills någon duktigare kännare sa, att dessa blommor är ganska så vanliga. Gissa vad dom heter. Kan informera, att dom har prickiga blad......

Lördagen den 10 juli 2010

Nu har jag en "varm" sökvecka bakom mig. Sista dagarna gick termometern upp till nästan 30 grader, det märktes på hundarna naturligtvis. Som vanligt, ni är så mysiga deltagare och superduktiga. Som någon av er sa, man lär sig något hela tiden. Även jag lär och tar intryck, ska ni veta.

Och som vanligt blev det anmälningar till nästa års V 26, så det finns en plats kvar. Istället kommer V 29 att bli först lydnad 3 dagar och sedan sök 3 dagar, även denna vecka blev det anmälningar.
Skriver det på "kommande kurser".

KOLLA KURSSIDAN, den är uppdaterad med höstens kurser.

Kolla också under fliken Nyheter, jag har lagt in en liten film, då en tacka "kastar" sig över maten, då dom släpps på nytt bete.

Väl hemma, började veckan med att besöka "lättakuten" igen för min eländiga hand och så skickades jag till ortopedakuten, vilket visade sig, att handen har fått en rejäl smäll och att det kan ta tid, innan det läker och går över. (Ingen nyhet direkt) Men jag måste säga, att sjukvården funger jättebra. Så nu går jag och väntar på en markant bättring.........
Yngste sonen Fredrik var så jättegullig och skyfflade ut fårskit ur fårhuset (bara ett hus kvar), det gick med en väldig fart. Det ska in hö i det huset, ett litet extra lager inför vintern, inte så dumt.

Annars försöker jag nu, att få lite ordning på hemmet efter renoveringen, men det går lite långsamt, tycker jag, men det får ta den tid det tar.

Sätter in några bilder från lägerveckan, så håll till godo. Toril tog en hel del, men jag har inte sett till några ännu, så bilderna från min mobil får duga så länge.
Må så gott var du än befinner dig!😀🙃🤩
Det glada sökgänget v 26, det är bara Lillemor Abersten, som saknas.

Annika Kroon, en "linslusfigge". :-)

Vill bara visa en raritet, jo denna dag hade vi regn. Det är Eva Lundell, som sitter och myser i bakgrunden. Det är Toril Kolstad, som sitter med fikamuggen. (Den är ju viktig, eller hur?)

Torsdagen den 1 juni

Otroligt vad fort tiden går, att det redan är 1 juni.
Har just nu sökläger, idag var fjärde dagen och det fungerar jättebra med hundar och förare. Idag var det inte så varmt, som i början av veckan, det var riktigt behagligt. Men det talas om 30 grader till helgen och det bävar man ju för, men jag har varit med om det förut, så jag hoppas det fungerar.
Har tagit cykeln med mig, så jag och mina hundar har varit på cykeltur varje dag och det behöver dom, då det blir en hel del tid i bilen.

Nä nu är klockan mycket, måste hoppa i säng.
Må så gott, var du än befinner😀😎🙃

Söndagen den 27 juni 2010.

 

Idag full fart med att packa, skall upp till Norrtälje och ha sökläger till nästa söndag, så hej å hå. Men jag måsta bara klippa den nylagda gräsmattan, jag har väl aldrig skött en gräsmatta med sådan omsorg.

Jag har även hunnit cykla med dom små trollen. (just nu sover dom gott alla tre).

 

Igår var en så´n där helmysig dag i naturen, det är så bedövande vackert med alla blommor i hagarna och ute på vallen, det är verkligen en förmån att få uppleva det.

Det finns 3 st rådjursmammor med små kids. En bor mycket nära magasinet och jag misstänker att hon födde där, då jag såg henne oroligt vanka fram och tillbaka för ungefär 2 veckor sedan (gamla arrendatorn trodde, att hon förmodligen kände sig trygg där uppe).

Jag har ganska så bra koll på dom då jag rör mig nere i hagen, som kallas Rävbacken (Man har utsikt över alla vallarna och hagarna på just den sidan av vägen.

Jag hoppas verkligen att alla jäkla hundägare håller sina hundar kopplade, om dom inte har inkallning på dom.

Mina tackor blev jagade i ”Backsippehagen” och den hunden tycktes vara duktig jägare, då den fick ”loss” två lamm, som blev kvar i hagen och dom andra försvann ner till dom andra i en hage längre bort. (Hade det varit räv, hade den tagit lammen.)

Ni kan ju tänka er att lammen var oroliga för att inte tala om tackan. Det var Jenny Morales, som var fårvakt och hon och hennes hund Mini, fick ner båda lammen till tackan, bra gjort för en sådant orutinerat ekipage, men vilken lycka, då allt gick så bra. Duktiga!

 

Vi träffar på rävungarna till och från nere på Rävbacken, som djuren flyttades till igår, det är mest Golfie, som ”hetsar” upp sig, då hon får se ungarna, ofta syns inte lilla mamman till, hon är förmodligen på jakt.
Jag brukar ha jägare som sitter på pass i just den hagen och han berättade, att han sett rävungarna leka med lammen, inte vet jag om man ska tro på det. Men en sak är säkert i alla år, som får ha funnits på gården (35 år), har räven aldrig tagit något lamm, även fast den rör sig i hagen.

 

Nä, nu måste jag fortsätta snabbt som ögat, då jag också skall titta till djuren på vägen.

 

Må så gott, var du än befinner dig och njut av naturen om du kommer i närheten av den.😎🙃😀🙂🤩

 

 

Fåren på väg ner till Rävbacken.

Hundarna är med, då staket skall kollas nere på Rävbacken.

En bild från "hökörandet" I år blir det blandat hö och ensilage.

Midsommarafton 2010

Underbart väder och varmt, just som det ska vara en midsommarafton.
Igår kördes det hö och det blir lite av den varan mitt på dagen idag också, men sedan är det middag och mys.
Förbereder mig också för en veckas sökläger och hoppas på fint väder. Skall försöka rapportera under veckan.

Må så gott, var du än befinner dig och ta hand om dig själv. Och så önskar vi

       TREVLIG  MIDSOMMAR!

Mina tre vovvar på en sommaräng, härligt somrigt, precis som det ska vara en midsommarafton.

Onsdagen den 23 juni 2010

Idag har jag varit hemma och fixat bokföring, moms och ATS, som ska betalas början på nästa månad, men då har jag läger (hela v 26), därför måste det göras nu.
LillTouch var idag ute och grävde i nylagda gräsmattan, hon skulle ha tag i en rot, som växte från grannen, som tur var, så var det intill staketet. Inte glad.😠
och LillTouch förstod ingenting.🤨
Kändes lite lyxigt idag, då Jocke tog hand om djuren och städade också fårboden (som han sa, så man hittar grejerna), så lyxigt. Gulliga Jocke, tusen tack.
Idag ska jag faktiskt också titta på TV en miniserie som startar klockan 20.00 också lyxigt. (Tar väl ett glas vin också)🙃

Ska hinna fixa lite uppe, så man börjar komma iordning snart. Tyvärr saknas nya fönster (2 st) och leverantören lyser med sin frånvaro, men det är bara att bita sig i läppen och gilla läget.

Må så gott, var ni än befinner er och gläds åt det lilla här i livet, då får man många fina och ljusa stunder.😀🙂🤩🙃
Trillingmamma 8012. Hon klarade sin lamning alldeles själv och även givit di, då jag kom ner i fårhuset. Hennes mamma var lika duktig, aldrig några problem. Hon är noga med att samla sina små trillingar.

Tisdagen den 22 juni
Här är det full fart, både då det gäller husets reparationer, fixa med fåren och kurs. Och fortfarande är handen svullen och känns väl inte alltför bra, men det är inte så mycket att göra åt.
Igår kom Lilla Millie och hennes matte Mona, även Birgitta Hansson och hennes hundar var med på kursen. Det kändes som det blev riktigt bra. Det är så kul, då man får snabba svar på hundarna.
Lite bilder från igår. (Det blir några extra på lilla Millan)
Söta Millie 7.5 mån

Gulliga Millie

Birgitta Hansson med sina gulliga tollare, Humla och Chicco.

Och så var det premiär för lilla Touch att få följa med på cykeltur. Det är alltid lika spännande, när man sätter på lilla hunden selen, hur dom ska reagera. LillTouch kikade på mig lite klurigt och så kikade hon på selen, så var det inte mer med det. Krokade fast henne i springern och så cyklade vi allihopa. Det var som hon hade varit med på cykeltur förut. Den lilla pärlan är bara så mysig, jag får sån där go värme inombords tillsammans med henne. Som jag skrivit tidigare, så känns hon bara så bra. Jag har ännu inte provat henne på får, så det ska bli spännande, för intresset finns minsann. 
Min älskade lilla TRIO på cykeltur.

Söndagen den 20 juni 2010.

Äntligen Äntligen, så ska jag ta mig tid att uppdatera nyheter och det blir allt på en och samma gång.

Just hem kommen från Norrlandskursen, det var en femdagars kurs. Tycker fortfarande att det inte är ”tungt” att köra upp och ner, det går riktigt bra.

Inte särskilt mycket mygg eller knott heller, så det var riktigt behagligt. Första dagarna fint väder, en dag med rejält med regn, men jag tror man skall ändå vara nöjd med vädret.  Jag fick bo i Jenny och Jörgens mysiga sommarstuga, som låg utefter Umeälven. Knappt 2 mil från Vännäs. Vi samlades i stugan morgon och kväll, riktigt mysigt och trevligt. Vi hann då även med frågor, som vi kunde diskutera. Sista dagarna blev det långa sök med hundarna riktigt roligt att se att alla höll, som fick dessa race. Satte igång Mona´s lilla schäfertik Pixie, dom gick kurs i 2 dagar, Gick 10 slag andra dagen på fullt djup, det är alltid lika kul att se, det värmer liksom i hjärtat. Och en annan hund, som gick starkt framåt, var Jörgen´s unga Riesenhane Balder, som pinkat , badat, slarvat med rulle, till att samarbeta med sin förare och med åtgärd fick vi bukt med ovanstående, det var ett leende på Jörgen´s läppar, duktiga båda två..

Alla figuranterna var snabbt ute på plats, mycket bra jobb, dom som var med i 5 dagar, tycker jag ska ha en eloge, deras hundar gick super sista dagen på långa sök, som t.ex. Marie´s Chilli, gick 15 slag, dom sista 6-7 gick över ett hygge, så duktiga.

.

Själv ”hängde” jag också vid branten av älven och stukade handen (varit idag och röntgat, men det är ligamenten (tror det stavas så), som fått sig en smäll och så är det en kraftig blödning, så hej och hå.), men Lenny´s duktiga hund Krut hittade mig. (Han gör skäl för namnet, går som sjutton) Tyvärr gjorde han illa sig på en prommis på kvällen, typiskt att det skulle ske på ”ledig tid”. Men allt kan hända. Kände verkligen för Lenny, men det är sånt som kan hända. Du vet Lenny, att mitt erbjudande kvarstår.

Och så har vi världens bästa Slip, som också gick långt sök sista dagen, gick inte helt rakt i slagen, men då vi fick till Ulla-Britt´s signaler, så såg det helt annorlunda ut, tänk att så lite kan göra så mycket.

Härlig prommis på väg till Norrland

Stannade vid ett mysigt ställe och tastade på vägen upp till Norrland.

På vägen hem stannade jag för att träffa lilla Fly (valptik 1). En söt liten tik, som smällte ganska så snabbt in i min flock. Påminner ganska mycket om Smashie, men 2 storlekar mindre. Högre och spensligare än Touch. Hon var även högre än sin mamma, men väger 13 kg, mao  ingen stor hund
Lilla söta gulliga Fly.

Fly o mina hundar

Och lillSmashan kom på torsdagsmorgonen, det känns bara som vanligt, hon flyttade in direkt, så nu har jag 4 st BC, det blir nog springa av, när vi går ut. Känns mysigt, att ha henne här, hon ska stannade i 4 dagar. (Fick Rosévin och choklad av Anna-Karin = tusen tack och kram)

En så fin bild av Smashan på vallen. Juni 2010

Fyrklövern

Innan jag åkte upp till Norrland hade jag en kursdag i sök, det var varmt som sjutton och vi var uppe på fjället(så kan räkna ut att det är tufft), det kändes som hundarna inte riktigt var vana vid värmen och i en så tuff ruta, men bra erfarenhet för både hundar och förare.

 

Sophie Ödman och hennes gulliga rottishane Ambjörn på väg i sökrutan.

Pernilla Sundberg och Tula är uppflyttade till Elit Spår (tävlar SÖK och LY också), så härligt, så duktiga båda två.

Och tack Pernilla för dom fina orden, det är bara så roligt och jag gläds med er, då jag varit med er från början.

 

Även Alexandra och Storm är uppflyttade till Elit Spår (Tävlar SÖK och LY också) och jag är så glad för er skull, det ligger så mycket arbete bakom och nu får ni betalt.

Även stort tack till dina fina ord, som lät ganska lika dom Pernilla skrev, känner mig verkligen delaktig, då jag varit med från början och tron från omgivningen var väl inte så stor. Så bra jobbat av er båda.

 

Monika van der Leeuwen och hennes lille Poker är uppflyttade till LY 2, kom tvåa på drygt 180 p, tror det var 189, men rätta mig om jag skrivit fel. Stort GRATTIS.

Duktiga Pernilla Sundberg o Tula

Alexandra Johansson och Storm, så duktigt ekipage också.

Och så till två stycken som klarat att bli räddningshundekipage, ni har verkligen legat i och kämpat, så även här har jag varit med, så det känns superkul, man blir varm i hjärtat.

Tusen tack för allt godis, som låg i lådan. Verkligen överraskning!

STORT GRATTIS Jenny Schultzberg och Heinz och Fredrika Lundgren och Aqua.

 

Akkis väntar på sin tur, en så duktig liten räddningshund. (Tyvärr hade jag ingen bild, som matte var med på)

Jenny Schultzbergs Heinz, en härlig dobbis. (Tyvärr ingen bild på dig Jenny heller)

Tusen tack Jenny och Fredrika för den fina "godiskorgen". Kram

Fått återbud på lydnadsveckan, torsdag-lördag om någon är intresserad. Om du vill kan du också bara komma en dag.

 

Kurssidan är uppdaterad med lite datum.

 

På valpsidorna finns nya bilder.
 

På fåren också lite nya bilder.

 

Må så gott, var ni än befinner er. 🤩 🙃

Vacker färg på himlen

Täby den 31 maj.

Nu åter hemma efter en låååång kurshelg. Jag tycker det var jättekul, att ha er med ni "Falköpingar" (och naturligtvis Jenny och Heinz), hög nivå på diskussioner, specialupplägg, för att få bättre poäng på tävling. Flera av er skulle kunna vara ute nu och tävla, men..........vad var det nu det hette, jo jag tror lydnad. 😉🙂 ni bara så duktiga.

Resan hem gick jättebra , fick rapporter under vägen från Jenny, som låg före mig.
Jenny: Jag slapp köerna, svängde av och tog en prommis med hundarna och då jag körde ut igen, hade kön upplösts.

En mycket tråkig nyhet är att jag har 2 stycken tackor, som är/varit sjuka, dom blev det då jag var borta, men jag har 2 st underbara hjälpredor i Anna-Karin och Jenny, som imponerande skötte djuren. Kram till er båda och tack. Ni är verkligen min  "högra" hand, då jag är borta. Är så glad att ni är mina "fåraherdar". Nu hoppas vi på snabbt tillfrisknande, då jag nästa vecka åker till Norrland för en veckas kurs.

Ha nu koll på uppdateringar, då det gäller kurser i höst, eftersom jag fått många förfrågningar kommer datumen att läggas ut på sidan ikväll.
Redan en anmälan V 26 nästa år.

Så till mina små hundar, i princip kan jag säga, att jag inte hinner med dom just nu. Men naturligtvis miljötränar lilla Touch och hon är bara så himla go. Vi har tränat att gå förbi alla kursarna och hundarna, och inte springa dit (hon är lös) och är totalt koncentrerad på mig. Med tanke också på att hon följer med alla som hämtar henne eller får gotte (mina hundar är bortskämda så, men är man med på kurs, så ska man väl ha någon fördel). Hon är bara 7 månader, så jag är så nöjd med hennes utveckling så här långt. (Med hela henne)

Skriver igen imorgon.
Må så gott, var ni än befinner er och njut av dagen och tyck om varandra.🙃😀Min älskade lilla Touch, den här bilden är en typisk "Touch bild" Foto: Peter Filén.

28 maj 2010

Äntligen har jag fått tid och lusten att "titta till min sida igen".
Det finns massor att uppdatera, men jag får göra tillägg.
Just nu befinner jag mig i Falköping, där jag har 4 dagars kurs.. Igår var det lydnad och dag sök + räddningssök i område.  Det är ju slutprov nästa lördag, så det var ju bra för förarna, att få lite "inputt" i områdesteknik. Både förare och hundar höll en hög standard, mycket roligt, att se, då jag haft båda hundarna från början i skogssöket.
Imorgon är det skogssök och så är det också på söndag.
Det är ett duktigt och trivsamt gäng här nere och en tips till "sökarna" hemma, så är alla jätteduktiga och har talk med sig.😉😀🙂

Det har rapporterats om fina resultat och jag skriver om dom i morgon.
Har tre stycken helt fantastiska "fårhjälpare", skriver mer om dom också imorgon.
Nu är klockan mycket och jag måste bara hoppa i säng. Hundarna "snusar" för länge sedan.
Kolla under NYHETER-fliken, en dålig rörig filmsnutt, då Golfie och jag flyttade fåren till en annan hage.
Natti och sov gott, var ni än befinner er.🙃
En vy sett från en vallhund. Kolla filmen under NYHETER-fliken, då Golfie flyttar tackor och lamm.

Tisdagen den 20 april
Dötrött, nyss hemkommen. Idag besök i fårhagen, mycket trevligt. Fick hjälp av Anna-Karin med att märka och flytta lammen. (Även med höpåflyllninad) Tack Anna-Karin, du är jättegullig. (Skulle också kanske komma ut på fredag).
Anna-Karin hade med sig alla sina hundar, det var många svart-vita kan jag säga. Och så då LillSmashan i högform 😀ni vet vad jag menar.
Så kom Berit och Akita ut, så trevligt och rapport om Akita, det ser riktigt bra ut. Som vanligt dök också Mats upp med sina 2 hundar, så även Chealsan ser jag med jämna mellanrum, man kan säga att det var helt ett gäng "bonnhundar".😀
Och så lillTouch, jag bara älskar denna lilla krabat, jag kan ibland bli så där helt galen på henne, så håller på att pussar ihjäl henne, hon finner sig så till rätta i en "hundhög", hon "stör" inte.
Nu är det bara natti natti, var ni än befinner er.🙃

Måndagen den 19 april


Liten rapport från mig. Just nu glest mellan lamningarna, men jag har hunnit städa, plocka ihop saker, som jag länge tänkt göra uppe hos fåren, båda jag och hundarna är tämligen möra. Varit igång sedan 5 - tiden i morse och nu är klockan 23.00, nu är det dusch och så raka vägen i bädden.
Har förberett tills imorgon, då dom lamm som kommit, skall märkas. Och så en och annan tacka, som tappat sitt "örhänge".
Anna-Karin och Smashan kommer i morgon och skall hjälpa till med "pysslet".

Natti Natti, var ni än befinner er. 🙂😉🙃

Även rådjuren är framme tidiga mornar, det var 6 st, känns bra, med tanke på den hårda vintern. Det är ett fantastiskt djurliv runt hagen (förutom fåren förståss). Idag var länsstyrelsen ute och drog gränser för naturreservatet och stolpen hamnar mitt i kanten på hagen och följer staketet, ganska spännande faktiskt.

Fredagen den 17 april

Lamm har kommit under dagen, så nu känns det som det kommit i gång. Har varit en mysig dag och ganska så bra väder, för tackorna att lamma ute.
Imorgon är det jobb också, men jag väljer vilken tid, så "klämmer " in det mellan lamningarna.
Tog lite bilder från hagen.
Utsikt från fikaplatsen i fårhagen!

Min TRIO ligger alltid nedanför fötterna, man måste ju vara så nära som möjligt!

Tacka 8009 fått lamm ute, fixade allt själv, duktig tacka. :-)

Jag vill att tacka och lamm, skall "hitta" varandra" och också lammen hunnit dia, samt att det bra om efterbörden kommit. Eftersom det är ett örnpar, som "patrullerar" ovanför, så lägger jag lite hö över lammen, så dom inte syns. Man kan ju inte värja sig från örn med elstängsel :-), utan det gäller att vara med, om tackan skall lamma ute.

Här är nästa tacka, som håller på att lamma, vem sa att det inte gör ont.

Ett nytt litet lamm är fött!

Det kom ett litet lamm till :-)

Fredagen den 16 april

En regning och blåsig morgon, allt lugnt, tackorna vill inte föda i oväder tror jag.😉😀🙃😲🙂
Men en sak är säkert, ut ville dom i allafall inte, utan låg kvar och gonade inne. Dom som inte brydde sig var min TRIo, så det var bara för mig, att gå en sväng i hagarna /nytta med nöje/ och plocka bort saker, som blåst in. Kändes som jag "slog" två flugor i en smäll och hundarna sprang runt i glädje, inget regn bekom dom. Så nu är vi tillbaka inne och torkar oss.
Ha en så mysig dag!🤩🙃😀

Torsdagen den 12 april
Liten rapport från mig:

Kommer just från fåren/hagen och det var lugnt. Jag satte mig i solstolen med en kopp kaffe (klockan 6.30) innan jag åkte hem igen. Jag hann se tranor, kanadagäss och en massa små fåglar, som landar på åkern, utanför fårhagen. Då jag kom i morse, så låg hälften av tackorna och sov fortfarande, tittade sömnigt och undrande på mig, dom struntade i att resa sig, medan andra gänget redan var ute på bete (förutom mammorna, som står i boxar), lite som oss människor, en del morgontrötta och andra morgonpigga. J I alla fall en fin och mysig start på dagen och så har jag nu haft det några dagar och då känns det allt gott att leva.

Må så gott var ni än befinner er.😀🙂🙃

Två små "syskon", som sover tryggt och gott!

Måndagen den 12 april

Nu är det dags igen att uppdatera lite på nyheter.
Tredagarskursen är över och det gick hur bra som helst ute i skogen, det hade torkat upp rejält. Eftersom det var första kursen som gick av stapeln i skogen, så kändes det så himla roligt. Vi hade tre helfina dagar, alla verkade taggade för fortsatt träning.

Det kom två roliga sms igår dels från Jenny Schultzberg och Heinz, som klarat både delprov 1 och 2 till Räddningshund på samma dag. Jag sa ju att det kommer, att gå superbra, ni är ju så himla duktiga. Har varit kul att ha med er på kurs hela vintern och sett hur Heinz har utvecklats och även du Jenny. GRATTIS!

Det kom också ett så trevligt samtal från Elsa, som har Lilleman och att det går så jättebra för dom. Sååå roligt och tack igen för att du berättar.

Och det andra sms:et var från Monika van Leeuwen, hon och Poker har varit ute för första gången och tävlat LY 1 och kom trea med 174 poäng, även GRATTIS till er två, du och Poker.

Haft hjälp i helgen med stängsel, känns så himla bra ni är så duktig "stängselihopjobbare". Men ni har ju ocskå stängslat åt er själva, fast det är inte helt klart ännu, det kommer att bli superbra.

Kurssidan är UPPDATERAD, HÅLL KOLL!!!!!!!!!!!

Och samtidigt med allt annat, så har några lamm kommit och fler lär det komma.
Nyfödda lamm tillsammans med sin mamma tacka 4036. Tackan duktig och fixade hela "födseln" själv.

Vilar lite innan dom kommer in i box, det var tomt i fårhuset, så det var en mysig stund för oss alla.

Något gravid, troligtvis trillingar.

Är man gravid, så är man ju döhungrig, även om man är ett får.

Så min lilla gulliga trio. Tur jag har mina hundar, just i samband med fodring och annat, skulle inte kunna vara utan dom, faktiskt en trygghet, om något skulle hända och man skall flytta en tacka mitt i natten, om det blivit något knas i samband med lamningen.

Tisdagen den 6 april

Nu är påsken över och allt är tillbaka i "det normala" igen. Här väntar vi fortfarande på lamm, tackorna ser ganska så gravida ut.

Renoveringen är mer eller mindre klar, så nu börjar det mödosamma arbetet med, vad ska tillbaka igen och vad ska man kasta? För det känner man ju verkligen nu. Nya gardiner också......, man får ta då det finns tid, helt enkelt.😉

Till helgen är det en tredagars kurs, fred-lörd-söndag, skall bli riktigt roligt, att vara ute i skogen igen, men det är BLÖTT, BLÖTT och åter BLÖTT, men vad gör det.😀

Må så gott, var ni än befinner.😀🤩🙃

G L A D   P Å S K !

Önskar vi alla våra underbara vänner och kursare.

Lägger ut en bild, som jag tycker är helt underbar, den är från någon av kurserna. Jag tror det är Izor, som är på väg till fig. Hundarna var lite undrande, om detta verkligen var fig. Kommer många fler bilder på kurssidan.

Må så gott och ha det bra i helgen, var ni än befinner.😀🙂😀😎🙃😀
Är detta figurant. eller ??????

25 mars 2010

 

Jaha, nu är det verkligen hög tid, att uppdatera.

 

Senast kurs i Falköping, allt fungerade jättebra, utom att jag åkte på en dunderförkylning och att vi hade ”busväder” hem, vi som skulle åka lite längre.

Alla i gruppen fick träna på det dom önskade och behövde, vilket var verkligen ”blanda och ge”.

 

Vi hade lydnad på en loge, ”någonstans” utanför Skövde, jättebra, då det faktiskt regnade den dagen, fungerade jättebra (eftersom planera på brukshundklubben inte var plogade). T.ex. lärde vi också in dirigering på logen, från att inte hundarna kände uppgiften (första gången), till att förarna kunde dirigera dom till en punkt, som dom fick ange först, innan man skickade hunden. Och självklart fick varje ekipage individuell inlärningsmodell.

 

Vi var på ett grustag båda dagarna (jag föreslog det, då hundarna hade mycket att göra i området), här jobbades allt ifrån, okänd uppgift i området, till korrigeringar av markering med fasta rullarna, som inte var korrekt vid fortsatt inlärning. Och så trion, som hade vittring och vittringsdiskriminering.

På söndagen syntes utvecklingen av hundarna och även förarna på vissa håll.:-) J Alla så duktiga.

Lille Albin har hittat fig för första gången i sitt liv. I början var det lite konstigt med vittringen av en människa, men kom snabbt på "den roliga" leken. Gick sedan upp så fint i vittring och "tog" figuranten.

Päivi med sin gulliga Cizco. Denna hund har kommit såpass långt, så vi tränade vittringsdiskriminering och hon var jätteduktig. Jag tror stolt matte, som skojade om "finskan". :-)

LillTouch fick en liten kompis i Paivi Simonssons lilla 13 veckors schäfertik Salla. Det är så roligt, då två ungefär lika gamla ”småttingar” leker och dom blev verkligen små kompisar.

Lilla söta Sally 13 veckor och Touch 5 månader

Här hemma blev det full fart med klippning av tackorna och det är ju då man ser också om dom är dräktiga, vilket var fallet på dom flesta, så jag tror att inom en vecka, så är det nog några små lamm på gång. Jag skall hålla er underrättade.

Som vanligt hade jag super hjälp av hundarna. Jag hade planerat med grindar osv, men fårklipparen ville någon annat. (det var första gången vi var i nya lilla fårhuset). MEN stora bekymret för fårklipparen var, att hur ska vi få dit tackorna, inga problem, löst på en halvminut av Golfie och det var han imponerad av (lite gulligt, tycker jag)

Ni ska få uppdateringar på små lammen framöver.

Klippning av tackorna.

Golfie tar hand om dom första klippta tackorna.

Kjelle övervakar, så tackorna blev rätt klippta. :-) Även hjälpte till. Det blev ju en fika också. Mats kom idag och inspekterade. ;-)

Idag fyller alla små valpisar 5 månader, så stort GRATTIS till alla, kramar från mig. Så här långt har det fungerat över förväntan. Varje gång jag får bilder av småttingarna, så blir jag rörd. Jag tänker på när dom var små och inte hade ögon. Är så tacksam att ni sänder bilder och skriver om småttingarna. (Lovar att uppdatera deras sidor, fy på mig, som inte gjort det.)

Här kommer bilder på småttingarna, som är 5 månader idag.

Lille Trippel, mattes lilla ögonsten, har jag förstått. Han går redan fritt följ och har superkontakt. Han ska även bli en vallhund.

Detta är Bolt, också en mycket härlig valp, som vänner tagit till sitt hjärta. Bolt ska arbeta med 300 tackor.

Detta är lille Nemo, visst är han lik Touch, så säg. En okomplicerad liten valp, som har vunnit alla´s hjärtan, trygg i sig själv. Även Nemo ska arbeta med 300 tackor.

Kan inte låta bli att lägga in denna bild av Nemo, han är ju så likt Touch.

Här är "min" Lilleman", han är bara så fin. Han fungerar superbra med alla hemma, både djur och människor. Han ska bli vallhund, eftersom det finns får på gården och även arbeta bruks. Han är också jättelik Touch.

En söt liten Fly, som också är mycket lik Tennis, en så gullig liten valpis. Har som förstått, att det är kursande på gång och att Fly även är på G att valla.

Lilla Millan, så lik Tennis, söt som socker. Är ett litet busfrö, men det visste jag redan. Millan visade vallningsanlag, då jag såg henne för ganska så länge sedan. Hon ska arbeta med ett 70 tal tackor.

Min lilla älskling Touch 4,5 månader

Även kurssidan är uppdaterad.

Bilder (i massor) på kurser under vintern kommer på den fliken, alltså ”tidigare kurser”.

 

Lite från mina hörna, må så gott!

 

 

Och så naturligtvis några vårtecken

 

Knoppar på syrenbusken

Små tulpanblad, som orkat "titta upp"

15 mars 2010

Nu känns det som det är dags, att uppdatera lite igen.
Hunnit med ett antal kurser och det är ganska fantastiskt vad man ändå kan träna i all denna snö och se också hur hundarna tycker det är jätteroligt. Sista kursen var det 2 stycken borta, det var alla´s vår lilla MYX, som fått kennelhosta och så min favvo Izor som har råkat ut för något och har ont, idag skall han till vet. så fortsättning följer.......
dom andra 4 som var kvar tränade vi reguljärt, det VAR jättejobbigt för figgarna, men vi körde inte så många slag, hundarna fixar det galant. En hund (lills Scapah) kom och satte sig hos mig, hon ville fortsätta, det är ju rörande med tanke på när hon kom första gången i augusti och ville då inte gå ut. Annika Hedner var också med, för första gången fick jag träffa hennes fina riesen, fint genomarbetad hund, men det matte kännt som saknas stämde och det fixade vi till. Ingela var på banan igen, varit sjuk en längre tid, hennes hund Melker gick också sååå bra, upplevde att han mognat, det var roligt, att se. Så har vi Ikka, som i början på året såg inte fördelen med att springa ut i snön till figge, gick nu supert. Det var förmiddagen, så körde vi ett pass på em, dels på loftet och dels i lidret och en figge i ett annat hus. Här syns direkt, dom hundarna som inte har ref av den här typen av arbete, utan här får dom lära sig att "söka vittring".
Det kan man väl säga som har varit genomgående på kurserna, att hundarna behöver en eller två gånger innan dom förstår "leken". (söket är ju en lek i alla dess former) oavsett utbildningsnivå.
Jag tycker det har varit en roligt och annorlunda vinter, att träna hund, utan all denna snö, så hade det inte blivit den här typen av kurser. Och tilläggas skall väl, att då det var som kallast på en kurs, vi startade i -18 grader, så var väl lite si och så. Värme i bilarna till hundarna, vi själva kunde gå in i värmen och dricka en kopp kaffe och "tjata" lite, så är väl -18 grader ingenting. När det är så kallt är ju också vittringen svårare, men det reder hundarna också ut, det gäller för oss tvåbenta att ha koll på vart den tar vägen, så vi förstår vad hundarna har för arbete framför sig.

Nu till helgen åker jag till Falköping, en dag lydnad och 2 dagar sök. Vill bara berätta om en "täningsgalen duktig tjej", det är vår alla´s duktiga fotograf och figge, nämligen Jenny Scultzberg, hon har själv kurs på lördagen, åker ner till Falköping på söndag och deltar på kursen och åker hem, det är att köra hund mina vänner. 😉🙂😎
I Falköping har man mer snö, än vi här uppe, så det blir lite samma upplägg och mycket varmare väder, det är ju faktiskt vårväder nu, det droppar från taken osv.

Här hemma är renoveringen i full gång och man upptäcker, "jamen, det måste ju bytas ut" och så där håller det på...........

Det går ju som sagt kennelhosta, egentligen skulle Smashie bott hos oss några dagar, men Anna-Karin lämnade henne till kompis istället. Tråkigt tyckte vi, men jag förstår det, då mina hundar har exponerats för kennelhosta, så man vet ju aldrig. Det är ju en smygande smitta, så det är ju antal dagar man inte vet, att hunden har smittan, Touch hostade till i förrgår, men sedan har det varit lugnt, så det var nog en tillfällighet.
Smashie och Anna-Karin har varit och tävlat, så duktiga, kolla in hennes sida.

Har nu uppdaterat "kurssidan" finns på "KOMMANDE KURSER", alla som anmält sig, får en bekräftelse (skriver idag) på anmälan och får du inte det, så är det något vi missat. Framöver är endast bekräftelse på mail, som gäller, så att det inte blir dubbelbokningar, det är inte så kul.

Jag har gått med i Facebook och har lite tankar kring det här med vänner. Har man 400 vänner, eller har man ändrat uppfattning idag om vänner, det kan vara tidens utveckling. Då jag städade och plockade undan i bokhyllorna inför renovering, hittade jag en liten bok, som var från en av mina elever, då han gick ut tredje klass. Tänkte skriva lite ur den framöver i samband med uppdatering av sidan (känner du för att ta "tråden" på gästboken, så vore det kul).

Så här skrev hans föräldrar på första sidan av boken:

92-06-05
Anita!
Varje vecka under xxxxxx skoltid tillsammans med Dig har Du väckt ett intresse och engagemang för ert genensamma skolarbete.
Jag har längtat efter Dina fredagsbrev och på det sättet känt mig delaktig i stort och smått , beröm och kritik.
Tack för Din fantastiska insats och Din pedagogiska professionalism. Du har gett XXXXXX den skolstart och det stöd han behöver!
Lycka Till!
Kram
XXXXXXX   `XXXXXXXX   XXXXXXXX

Boken heter som sagt "VÄNNER EMELLAN" och är ett urval, sammanställd av Louise Bachelder, illustrerad av Eric Carle och översatt av Roland B Frykholm.

Så håll till godo, ni som känner för det (ser att denna gång blev det fler än ett urval).

Lite från min hörna!

Må så gott var ni  än befinner er.🤩🙃

Urval 1:
Skapande av vänner som verkliga vänner är det bästa måttet vi har på en människas framgång här i livet.
                                                                              Honoré de Balzac
Urval 2:
Den som upphör att vara en vän var aldrig en vän.
                                                                              Okänd
Urval 3:
Alla´s vän är ingens vän.
                                                                              Aristoteles

8 februari

SOL, SOL, det börjar kännas, som våren är här, fast det är kalla nätter och massor med snö. Många, som inte bor i Sverige, tycker att vi pratar mycket om vädret, med tanke på hur vi haft denna vinter, så förstår man ju det, fast ju i Norrland har man ju som oftast så här, men många även där är trötta på denna vinter. Nog om vädret.
Helgen som gick var det kurs igen i strålande vackert väder, så roligt, hoppas jag får bilder från Sohpie och Monika, som fotade. Alla hundarna och förare gjorde så bra ifrån sig. Men så är det alltid någon/några, som man har "ett extra öga till", den ena är lilla Xcapah, som bara gör det så bra och blivit så miljösäker. Så lilla Alva, som också är mer och mer på banan. Dom andra hundarna gick också mycket bra. Speciellt ute i snödrivorna, där vi grävt ner figgar.
Hoppas som sagt verkligen att bilder kommer.
Är just nu mitt i renovering, men det är roligt...........
Idag har jag "fodringshjälp" med fåren, det känns väldigt bra, att kunna göra massor, utan att passa tider, men det går/känns annars jättebra. Nu när det varit sol, ser man hur tackorna ligger och gonar/idisslar i solen. Ser så härligt ut, bara det är betalning till hjärtat.
Resten av veckan går i arbetets tecken och så kurs till helgen igen.... vi får se hur mycket snö det ligger kvar, jag tycker ändå att det sjunkit undan, eller är det bara en inbillning av längtan efter mindre snö. 😀
Lite från min hörna!
Må så gott var ni än befinner er!🤩🙃

1 mars

Det är första mars och det är första dagen på vårmånaden, det låter så härligt, men här vräker snön ner i massor. Jag säger bara det:

JAG EFTERLYSER VÅREN!

🙂😀😲😎🤩🙃

29 februari

Jaha, nu har det skett en stor katastrof igen, denna gång utanför Chile´s kust, tyvärr många döda, jag blir så ledsen, då jag hör o läser om detta, med tanke på allt lidande både för människor och djur. Vad är det som håller på att hända, egentligen???

Så till min lilla hörna av världen:
Här hemma är upprustningen av hemmet i full gång, så vi lever just nu på en minimal yta, det går det med. Ingen TV eller andra förnöjelser, så tanken är att jag ska försöka hinna med det som ligger längst ner i "högen" och som aldrig blir gjort.🙃

I helgen var det sök kurs (fred lörd o sönd):
Riktigt roligt, det går att träna massor, med fantasin, så kommer man långt. Vi hade verkligen en "annorlunda" träning och det ger ju hundarna massor med erfarenhet, som man annars inte tränar på.
Skall åka "snålskjuts" på Jenny Schultzberg, som är "blixtsnabb" att uppdatera och gör det superbra, så jag länkar till hennes sida.
Så fort jag bara hinner, uppdaterar jag "kurser som varit" med en hel del bilder, som jag tagit denna helg.

KOLLA IN: Har uppdaterat kurssidan igen.

Detta var lite från min hörna.
Må så gott, var ni än befinner er!

Touch 18 veckor ( foto Jenny Schultzberg)

Touch 18 vekor (foto Jenny Schultzberg)

23 februari 2010

Nu kommer jag in på min sida igen. (Jag skrev lite i gästboken, då jag inte kunde komma in på hemsidan)
Har gjort en del uppdateringar på kurser och det har tillkommit NYA.

Annars är det precis som för alla andra, skitmycket snö och dessemellan kallt. Man får bita sig i läppen och gilla läget och jag tycker väl, att då vi väl är ute så känns det faktiskt helt OK. Det är jättemysigt, att höra fåren då dom "tuggar" hö och kommer med sådär förnöjsamma läten (inte alla tackor gör det). Dom verkar inte alls tagna av att det snöar, men dom kan gå in och har en go och varm bädd, att ligga på. Jag tänker på alla stackars vilda djur, det är nog många som stryker med i kylan och snön.

Då det gäller fåren, har vi efterlyst, någon som är intresserad av att sköta djuren och lite till, mot att få träna, så här långt har vi fått ett antal svar, som vi inom kort ska träffa, så får vi se vad det blir av det.

Mina hundar verkar heller inte tycka, att det är jobbigt med snön och kylan, dom är alltid på humör,. då vi är ute. LillTouch kastar sig ut i djupsnön, jag ser bara något svart, som far fram.

Till helgen är det en tredagars kurs planerad. Det ska bli runt 0 - grader och det är ju jätteskönt. Har föreslagit, att gömma figgarna bland annat i snöbivacker och även träning på logen med diskriminering för dom som kommit så långt.  Och så några slag i djupsnön, hundarna går, det kan ibland vara värre med förarna. Vi får se vad som händer, kommer på nästa uppdatering och jag ska också försöka vara lite duktigare och fota.

Imorgon börjar renoveringen här hemma, ska faktiskt bli skönt, men det är väl jobbigt, så länge det pågår.

Må så gott, var ni än befinner er.🤩
Golfie och Touch (nu 4 månader)

Mor och Dotter (Tennis och Touch, som nu hunnit att bli 4 månader)


9 FEBRUARI 2010


EN SÅ ROLIG NYHET: MITT KENNELNAMN ÄR NU REGISTRERAT OCH DET ÄR 
   GÅRDVALLENS KENNEL
VALPARNA:
DERAS SIDOR KOMMER NU VARTEFTER, ATT UPPDATERAS. JAG GÖR DET I DEN ORDNINGEN SOM HANE VALP 1 OSV.
HAR KONTAKT MED ALLA VALPKÖPARNA MED JÄMNA MELLANRUM, DET ÄR SÅ HIMLA ROLIGT, ATT HÖRA FRÅN ER OCH ÄVEN LITE BILDER HAR JAG FÅTT, FORTSÄTT SÅ. TACK FÖR ATT NI TAR HAND OM SMÅTTINGARNA SÅ BRA.

SÅ TILL LITE ANNAT:
HAR HUNNIT, ATT HA EN DEL KURSER, EN DAG VAR DET -18 GRADER HELA DAGEN, MEN VI JOBBADE BÅDE UTE OCH INNE, DET BLEV SÅ BRA, ALLA VAR MYCKET NÖJDA MED DAGEN.
INOMHUSARBETET INNEBAR, ATT SÖKA AV HÖLOFTET I MÖRKER, ALLA HUNDARNA FIXADE DETTA MYCKET BRA. JENNY SCHULTZBERG TRÄNAR TILL RÄDDNINGSHUND MED SIN DUKTIGA HEINZ, EN MYCKET TREVLIG OCH BRA DOBBIS. HON FICK EN DEL TIPS MED SIG I SAMBAND MED AVSÖK OCH MARKERING. DEN HUNDEN SOM JAG KANSKE BLEV MEST IMPONERAD AV VAR JESSICA GREATCH´S TERV TIK Xcapah, HON GICK IN I VITTRINGSFÄLTET OCH "LÅSTE" SIG I DET OCH DREV KLOCKRENT I FÄLTET, DETTA SKULLE JAG VELAT HAFT  PÅ FILM. EN ANNAN LITEN HUND SOM VÄXTE NÅGOT ALLDELES OTROLIGT UNDER DAGEN VAR SOHPIE ÖDMANS´S LILLA ROTTIS ALVA 8 MÅNADER (KANSKE 9) DET ÄR SÅ ROLIGT ATT SE, DÅ HUNDARNA VÄXER PÅ BARA EN DAG. JAG SUFLERAR DÅ HUNDARNA GÅR, SÅ FÖRARNA SJÄLVA SER VAD DERAS HUNDAR GÖR/ARBETAR.
DET BLIR KURS TILL HELGEN IGEN OCH DÅ SKA EN AV HUNDARNA LÄRA SIG MARKERA FÖREMÅL, INTE TA UPP DOM. (DET ÄR POLISEN´S PROV, SOM FÖRORDAR DET)
OM NÅGON VILL HA/ÖNSKAR EN LYDNADSDAG SÄND ETT MAIL, SÅ FÖRSÖKER VI ATT HITTA EN DAG. JUST NU ÄR DET JÄTTEFINT PLOGAT OCH DET BORDE VI KANSKE UTNYTTJA.

SÅ TILL MINA EGNA HUNDAR:
DET HÄNDER EGENTLIGEN INTE SÅ MYCKET PÅ DEN FRONTEN (HÅLLA DJUREN VID UTFODRINGEN), UTOM ATT LILLA TOUCH BARA VÄXER OCH VÄXER, MEN ÄR EN OTROLIGT LYHÖRD LITEN VALP, ÄR BARA SÅ KÄR I HENNE. HAR TANKAR KRING, ATT BÖRJA TRÄNA LYDNAD, NU NÄR DET ÄR PLOGAT, SÅ DET GÅR ATT TRÄNA. TYVÄRR INTE I VALLNING PÅ FÅREN.

FÅREN:
IDAG HAR ANNA-KARIN OCH SMASHIE FODRAT FÅREN OCH ÄVEN PASSAT PÅ ATT TRÄNA LILLA SMASHAN PÅ DOM. VI HAR GJORT ETT UPPLÄGG, SOM FÖRHOPPNINGSVIS SKA SÅ SMÅNINGOM VISA RESULTAT.
NU HAR FÅREN GÅTT I HÖGDRÄKTIGHETEN (TRÄNINGSDJUREN ÄR INTE DRÄKTIGA) OCH SNART BÖRJAR EN DEL FÖRBEREDELSER INFÖR LAMNINGEN.
🤩 MÅ SÅ GOTT VAR NI ÄN BEFINNER ER.

Xcapah PÅ VÄG UT TILL FIG. JENNY S ÄR FIGGE OCH ÄVEN FOTOGRAF

NÄSTAN FRAMME HOS FIGURANT. JENNY S FOTAR.

VI SITTER INNE OCH ÄTER VÅR LUNCH, SOM SYNES HÅLLER SIG GOLFIE FRAMME. DET SER UT SOM JENNY S BJUDER GOLFIE PÅ NÅGOT OCKSÅ. DET HADE BLIVIT JÄTTEJOBBIGT, ATT SITTA UTE OCH ÄTA I -18 GRADER. DESSUTOM HAR BILARNA VÄRME FÖR HUNDARNA.