AXBLOCK bilder-film

Nu är det åter dags för sommarläger, alltså V 26 2 0 1 3!

Önskar alla en fortsatt trevlig helg och de som har semester en trevlig sådan.
Själv skall jag ha ett veckoläger, alltså ett sökläger, nu V 26.
Det ska bli riktigt roligt, att få träna hund en hel vecka.

Det har också kommit ett ny tillskott, både tvåbent och fyrbent, som jag får skriva mer om, då jag är tillbaka!


27 februari 2013

Otroligt dåligt att inte uppdaterat hemsidan, men det är massor som hänt så jag vet inte i vilken tråd jag ska börja nysta.

Just nu sorterar jag bilder för fullt som jag ska lägga in på hemsidan. Misströsta inte jag ska vara duktigare på uppdateringar framöver, jag lovar.
Touch och jag väntar på vår tur i sökträningen! En mysstund.

13 november 2012

Jaha, nu blir det en massa uppdateringar igen…….nu när sidan legat stilla ett tag, men det har sina orsaker.

En sak är säkert, här händer det många skojiga saker och också några tråkiga.

Börjar med det skojiga:

Jag vill börja med min ”sökbok”, som så här långt fått en respons över förväntan.

Den lanserades i början av juli, så det är verkligen inte länge den funnits ute på marknaden. Som ni förstår är jag jätteglad och hoppas verkligen att många får nytta och nöje av den.

Brukshunden har recenserat boken och den fick 5 apporter av 5 möjliga. Lagt ut recensionen på bokens hemsida. Och inte att förglömma alla trevliga och positiva kommentarerna både på FB, via mail, tel samtal och sms. Återigen tack snälla ni, jag blev så glad så glad.

Lilla Touch har haft en plats på lägren och det är extra roligt att få träna egen hund tillsammans med alla duktiga och glada deltagare.

Så till det tråkiga:

Jag har varit sjuk sedan slutet av augusti, men nu känns det som det värsta har släppt och jag känner mig i alla fall just nu ganska så pigg.

Lilla Touch kraschade sin ena klo och fick åka till veterinären och ta bort hela klon. Hon fick gå i koppel i drygt 3 veckor. När bandaget åkte av och hon fick vara lös, var lyckan stor, jag trodde hon aldrig skulle sluta att skutta runt.

Vi har tränat vallning en gång i höst och det var en alldeles över tänd lite Touch.

Lilla Golfie började också halta för en och en halv månad sedan och det visade sig att hon hade sviter efter gamla skador i tårna på båda framtassarna. Hon har stått på Metacam (tror det stavas så) och är pigg som en unghund igen.

Vad är det man säger, en olycka kommer sällan ensam.

Goa Tennis är pigg som bara den och tycker vi andra tre har varit jättetråkiga.

Jag har hjälpt till på en 2 dagars vallhundstävling, ena dagen KM och andra dagen officiell tävling. Jag blir verkligen sugen igen att tävla, det var också min tanke med att vara funktionär och kanske tända till att träna hund igen.

Imorgon åker jag till Falköping, 4 dagars kurs.

Nedan ett antal bilder, lite huller om buller, men ändå.

Må så gott, var ni än befinner er. 🙂😀😉😀😀😀😀😀

Duktiga Birgitta och Chico går fritt följ.

Ann´s underbara Albin, så mycket glädje.

Sophies fina Tessan under inkallning. Inte gör det något att regnet vräker ner, när man har kul.

Kärlek mellan hund och förare, Peter och Ninja.

Din rubrik

Alltid glada och goa Touch i ett fritt följ.

Fredagen den 6 Juli 2012  Nu måste det bli lite uppdateringar på hemsidan.

 

Börjar med det fantastiskt roliga och det är bokens ”ankomst”. Det är bara hur roligt som helst. Det känns som att ”sökarna” använder boken som jag tänkt. De som varit med ett tag i sökmiljön, använder den som en uppslagsbok och de som är relativt nya läser kapitel för kapitel.

Jag har också fått förfrågan från Brukshunden, de vill recensera boken i något av de kommande nummer. Kul!

Jag har fått många kommentarer och då också från de som gick kurs för mig för länge länge sedan.

Och så har ett veckoläger hunnits med och en fest för att fira att jag haft sommarläger i 20 år. Man undrar hur fort tiden springer iväg, utan att man knappt märkt det, då måste det varit roligt och är roligt eftersom det blir läger även nästan år och dessa läger är redan snart fulla.

Det var ett perfekt läger med tanke på vädret, det gick att arbeta långa sträckor med hundarna. Och så hade vi en del ”småttingar” som också tränades.

 

Kolla på fliken under NYHETER där det det står DIV KOMMENTARER.

 

Här nedan följer lite blandade bilder från olika evenemang hos mig.

 

Gå gärna in och läs om boken på:

www.sok-och-raddningshunden.se

 

Må så gott var ni än befinner er och ha en fortsatt trevlig och underbar sommar!

🙂   😀 😉 😲 😎 🤩 🤭 🤔 🙃

Inleder bildsekvensen med en helt dold lega som vi hade på vittringsdagen på lägret. Det hände ibland att vi själva inte visste riktigt var den fanns, utan att kontrollera. Hundarna löste uppgifterna jättebra. Denna dag ägnades vittringen till småttingarna och de mer rutinerade hundarna tränade reguljärt sök.

Touch deltog under veckan, ja kan man annat än vara nöjd? Det vi sliter lite med är att hon blir orolig om hon inte ser mig på vägen in från figuranten, då släpper hon rullen. Men sista dagen kändes det som att hon förstod att jag finns där på vägen in. Annars har hon fått gå många oanmälda figuranter på de senaste träningarna. Det var spännande att se henne gå i nya rutor och det fungerade bra. En kul liten hund, som jag verkligen borde göra mer av.

Annica Kroon´s lilla Esther hittar figuranten i den dolda legan. Boxer som hon är och liten och påhittig, hoppade i en av de dolda legorna för kontrollera om det verkligen fanns en figurant där. En kul liten hund som vi kommer att få se mer av framöver. Hon sattes igång i söket och det var inga som helst konstigheter.

Ett fantastiskt vackert silversmycke fick jag av Marie Berntsson som hon själv gjort! Nästa veckoläger ska vi besöka hennes verkstad och titta på hennes utställning. Marie är också jätteduktig i att arbeta med glas i olika former. Kram och tack Marie, jag blev så glad så glad.

Presenter från mina nuvarande och dåvarande kursare. Massor med tack och kram!

En så fin present från Sophie och Peter Fién. Jättemycket tack och KRAM

Jag säger M A S S O R med TACK till alla som bidragit till boken och också till kursarna som var så himla duktiga och fixade fram maten och det fungerade alldeles utmärkt, vilket lyx. Tack gulliga ni!

Här har vi Peter Filén och Lillemor Abersten som koncentrerat förser sig av buffén.

Några vid bordet och några kom senare.

Här intar Sophie Ödman buffén!

Jenny Schultzbergs valp Hethzer (tror det stavas så), det var vi nog alla överens om att hon måste ligga i bur medan vi åt, överallt och ingenstans är hennes motto. Den lär vi nog se framöver......

Touch låg och bevakade att allt gick rätt till. De första dagarna var Touch ensam med mig på lägret och det var helt fantastiskt hur hon slog sig till ro och min dörr kunde stå öppen hela tiden under lägret. Det är första gången hon är med mig ensam under en längre tid. Fredrik kom till lägret på torsdagen med Tennis och Golfie.

Vy från traktorn.

Hö-jobb, vi hann att pressa hela fältet.

Först satt jag på möte och därefter köra hö. En vy inne i traktorn.

En annan vy från traktorn.

Just nu blommar det och växer så det knakar, en helt underbar tid att njuta av, om man hinner vill säga

Tycker dessa är så fina på bilden.

Önskar avslutningsvis alla en underbar helg och fortsatt fin sommar.

I N B J U D A N

I år har jag haft sommarläger i sök i 20 år och det tänkte jag att vi skulle fira med att träffas en kväll under  V 26.  Jag förstår av olika anledningar att alla inte kan komma (exempelvis bor långt borta, men kanske är på semester i närheten), men de som kan komma är jättevälkomna.

  PLATS:               Jägarhyddan, Rimbo

  NÄR:                   Onsdagen den 27 juni kl 18.00

  ÄTA:                   Lite allt möjligt ätbart och med mumsig efterrätt.

  Meddela om du tänker delta!

Eventuellt sova över till nästa dag, kan säkert också ordnas, om någon önskar det.

OBS! Nästa dag är en vanlig kursdag, men vill någon följa med på stigen, så är den välkommen att göra det.


Just nu planläggs också en träningshelg och den är inte instruktörsledd, utan alla tränar med alla. Tanken är att bli uppdelade i grupper efter önskemål, exempelvis: spår, lydnad och sök. Finns det får i närheten så sätts en träningsgrupp i vallning samman. För tillfället finns det tre olika platser som är aktuella. Det beror på hur många som anmäler sig, vilket ställe som blir aktuellt. Min förhoppning är att alla som önskar att delta, ska få en plats. Datum för detta är inte fastställt, men skicka gärna en intresseanmälan, det indikerar i alla fall hur stort intresset är för denna helg.


Jag har sänt ut denna inbjudan via mail, men det har kommit tillbaka en "hög med mail", som förmodligen är gamla adresser, därför väljer jag att lägga ut inbjudan på hemsidan istället.

Söndagen den 17 juni 2012

Denna dag har det regnat hela dagen (även igår regnade det). Jag är hundvakt åt Chelsea och Tubbe sedan i torsdags, ni kan ju bara tänka er att få in fem blöta hundar. Men det har gått långt över förväntan.
Första dagen visade jag hur jag tyckte vi skulle ha det tillsammans och det var de två nya med på. Det är nästan så jag kommer att sakna de båda, för ikväll ska de åka tillbaka hem sig.
Alla fem har sovit i samma rum själva och nätterna har varit alldeles tysta, ganska så imponerade. 

En mycket tråkig nyhet, tyvärr har Akita flyttat till Nangijala. Det är så himla ledsamt vad denna underbart fina arbetshund var tvungen att gå genom, för att inte tala om hennes matte.  


Nu ligger det massor framför mig, bl.a. senare i eftermiddag ska jag arbeta de resterande timmarna för kommunen som jag är skyldig och det är först i augusti som jag börjar arbeta där igen.

Planering för V 26 och allt vad det innebär, men oj så kul. Idag sänds inbjudan ut, men jag kommer att skriva mer på hemsidan imorgon.

Må så gott, var ni än befinner er! 🙂😀😉😲😮😎🤩🤭🙃


Fem söta goa hundar. I fredags var det fint väder och vilken tur att jag fotade dessa små liven.

Tennis och Golfie kurar ihop sig i samma korg. De är bara bästisar, två systar ur samma kull.

En fin bild av Chelsea, lilla goa trogna Chelsan.

Var hos jordgubbsgubbarna för att som vanligt köpa bär. (jordgubbar och blåbär), men så kom han med en hel låda och förklarade att denna låda klarar sig inte tills imorgon, så jag fick hela lådan som present. Åh, vad glad jag blev, ibland händer det bara fantastiska saker.

Tisdagen den 5 juni 2012

Oj, nu rusar dagarna bara iväg. Det har varit en jättekörig vår, men jag hoppas det ska lugna ner sig framöver. 
Jag upplever att mitt hem är lika eftersatt som allt annat jag inte hunnit med.  Att sitta på verandan kan man ju glömma (det ser ut som kaos), alla andra har gjort så fint med blommor, men lugn bara, det kommer. 
Det som händer här, är att jag tycker synd om fåglarna och deras ungar i kylan. 
Jag har faktiskt matat dem med solrosfrön, eftersom det varit svinkallt nu i snart en vecka.
När jag har cyklat har jag haft vantar och mössa på mig. Dessa hade jag tvättat och lagt undan för denna säsong, men de åkte fram igen.

Samtidigt har jag plockat blommor i kylan, till och med syrenen med sina blommor finns kvar in i juni vilket är mycket ovanligt.

Haft några kurser och lilla Touch har fått träna och då i söket och det är den enda träningen som förekommit (tyvärr).

Fåren har som tur är inte blivit klippta ännu och det är jag glad för, då det varit +3 grader på nätterna med halvstorm och regn. Men på måndag ska de klippas.EFTERLYSNING!
Annika Hedner söker med ljus och lykta efter en begagnad liten sökrulle. Är det någon av er som har en sådan över, så meddela.


För er som väntar på inbjudan till V26 lägret, för information kommer den inom kort. Just nu försöker jag att få ihop alla skogar (sökrutor) och måste nog åka en vända till och kika vad som står kvar i rutorna. Skogen huggs ner lite varstans, ena dagen fin sökruta, nästa dag kalhygge.


INSTALLERAR SVENSK SOMMAR
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44%KLART
Installationen misslyckades. Error 404 : Årstiden ej hittad.
Årstiden är inte tillgänglig i ditt land!
Försök med ett annat land!

Må så gott var ni än befinner er!
🙂😀😉😲😎🤩🤭🙃

Mina tre härliga hundar.

Torsdagen den 10 maj 2012

 

Äntligen har jag satt mig ner och ska försöka uppdatera en hemsida som har ”sovit” alldeles för länge på grund av att det är alldeles för mycket runt mig just nu. Förvånansvärt nog får jag rapporter från internetbolaget varje vecka att det är i snitt ca 1000 besök i veckan på hemsidan. Jag måste erkänna att det förvånar mig jättemycket. Det syns ju inte på GÄSTBOKEN eftersom det är få som skriver, så den funderar jag på att ta bort.

 

Jag har varit nere (blir det så?) i Falköping och haft fyra dagars kurs. En dag lydnad och tre dagar sökträning. Jag hade också planerat in min lilla Touch som en av kursdeltagarna. Det gör jag för att inte belasta gruppen.  Att ta full grupp och sedan träna sin egen hund betyder att kursdeltagarna får mindre kurstid, vilket jag absolut inte vill och tycker är orättvist. Alla kursdeltagarna är komfortabla med det här upplägget.

 

Alltså i Falköping var det en hel del som vi tränade på. Det roligaste var naturligtvis att få träna egen hund. Och jag bara älskar att träna denna lilla hund. Jag har ju aldrig tid annars mer än på kurserna. Det andra var två små Boxervalpar endast 4 månader gamla, som vi tränade på vittring och apportering, den ena valpen som heter Esther och

hennes kullbror som heter Nelson (tror jag). Den lille hanen visade vilken fantastiskt vittringsuppfattning han har, mycket imponerande. Lilla Esther var kanske mer markbunden, så det blir att starta henne först i söket och sedan spår. MEN denna lilla tjej visade sig i allra högsta grad på styva linan. Förstod ganska så omgående att håller man i rullen, så blir det belöning. Att se dessa båda små i aktion gläder mig fortfarande mycket, fast jag sett så många små valpar under årens lopp visat samma tåga. Jag blir lika varm i hjärtat varje gång. Dessutom är hon söt som en liten karamell, en liten söt snäcka. Hon tillhör gulliga Annika Kroon och jag vet att det här blir en spännande framtid för båda dessa, jag bara känner det.

 

Förra helgen har det också varit kurs. Och lilla Touch har varit med också denna helg och tränat. Lika roligt, jag vill bara träna mer….

 

Så vill jag säga att båda grupperna är otroligt duktiga och har hög nivå kunskapsmässigt. Jag tycker det är jätteroligt att träna tillsammans med dem. Högt i tak och många skratt. De är bara så gulliga. Tack för att jag får förtroendet att hjälpa er med era hundar och de går som tusan. Och de hundar som vi ”ärver” alltså kommer in med diverse problem, tar det inte lång tid förens de är på banan. Det beror på att ni är duktiga figuranter.

 

Nu till helgen är det dags igen för ytterligare en helg kurs.

Må så gott och ha en bra dag var ni än befinner och ta vara på det positiva som väntar på er runt hörnet.

 

🙂 😀 😉 😲 😎 🤩 🙃 

 

Touch ska skickas ut i söket

Och så blir man törstig!

Touch bjuder på en puss också, lillskruttan.

En söt liten Esther som är duktig att hålla sökrullen. Annika, var stolt över lilla skruttan.

Våren har varit blandat med sol, snö och storm. Plötsligt var det vinter igen.

Men hundarna har jättekul på vallen. Det verkar som snö ger en extra kick.

Katten är ute och smyger, den håller sig på behörigt avstånd. Smart katt.

Lilla Touch en liten bonnhund

Vacker Golfie, min lilla fina hjälpreda.

Vackra goa Tennis, alltid glad och på för jobb.

Min söta TRIO.

TRION på vårpromis.

Vackert i skogen, vi bor verkligen jättefint.

Det våras i fårhagen! Så vackert!

Stämningsbild i fårhagen hos tackorna!

Påsk 2012

G L A D   P Å S K !

  önskar vi alla våra goa vänner!Fredagen den 30 mars 2012

Nya nyheter hette det ju. Det har bara inte funnits tid att uppdatera och tyvärr är det väl lite så också, att man uppdaterar på Fejjan och då blir hemsidan lidande.
Jag ska framöver vara mycket duktigare och uppdatera min hemsida och nu när jag har "nya nyheter".🙃
Jag har försökt att hinna med att träna lillTouch och då speciellt i vallningen, men jag tycker att vi inte kommer någonstans, men det brukar ju vara så under en period. Men hon får träna då jag har kurser i sök och där gick hon bara såååå bra sist. Alltid något!
Jag har också hunnit att hjälpa till vi "lamningsbesvär" och känner väl själv att det känns så skönt att inte ha lamm. Jag börjar bli riktigt bortskämd, lite lyxigt, men trevlig lyx tycker jag.
Nästa uppdatering blir det lite bilder också!

Må så gott var ni än befinner er!🙂😀😲😎🤩🤭🙃